• Google+

Офіційні роз’яснення щодо інформації навколо ПАТ «Банк Кіпру»

27 июля 2012 г. — ПАО «Банк Кипра»

Останнім часом з'явилась інформація, що все майно ПАТ «Банк Кіпру» було арештовано по спору з одним із позичальників. Однак дана інформація є недостовірною і неповною, фактично вводить в оману учасників ринку фінансових послуг. У зв'язку з цим вважаємо за необхідне надати офіційні роз'яснення.

По-перше, згідно з постановою Державної виконавчої служби України від 20 липня 2012 про арешт майна боржника, накладено арешт не на все рухоме і нерухоме майно ПАТ «Банк Кіпру», а тільки лише на майно в межах суми стягнення в розмірі 16 485 743 грн. Зазначена сума є незначною по відношенню до вартості активів банку. У той же самий час рахунки Банку не були заблоковані і операції по них проводяться в звичайному режимі.

По-друге, рішення про арешт майна є незаконним. Зокрема, відкриття виконавчого провадження та накладення арешту на майно ПАТ «Банк Кіпру» було здійснено 20 липня 2012 року, в той час як виконання відповідного судового рішення було зупинено ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ ще 6 червня 2012 до розгляду справи по суті. В даний час спір остаточно не вирішено, справа перебуває на розгляді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

По-третє, виконавче провадження було призупинено Постановою державного виконавця від 25 липня 2012, у зв'язку з чим будь-які дії по примусовому стягненню майна Банку здійснюватися не можуть.

За фактом незаконних дій виконавчої служби та поширення недостовірної інформації банк звертається до правоохоронних та судових органів для притягнення винних осіб до відповідальності в установленому порядку.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет