• Google+

Олександр Дубровін: «НБУ – правий, небанківські «обмінники» варто ліквідувати»

21 января 2015 г. — ПАО АБ «Укргазбанк»

Національний банк України розглядає можливість ініціювати питання щодо виключення небанківських установ з переліку установ, що мають право торгувати валютою. На думку НБУ скорочення кола суб’єктів, що здійснюють валютно-обмінні операції, дозволить впорядкувати проведення таких операцій на готівковому сегменті валютного ринку України, забезпечить безпеку та прозорість проведення валютно-обмінних операцій.

«Зосередження цього права виключно у банках дасть змогу упорядкувати проведення таких операцій на готівковому сегменті валютного ринку України та забезпечить безпеку та прозорість їх проведення», – наголосив перший заступник Голови Національного банку та зазначив, що закриття небанківських обмінних пунктів не завдасть суттєвих проблем населенню під час проведення валютно-обмінних операцій, оскільки 99% від обсягу всіх валютно-обмінних операцій здійснюється саме банками.

«Вважаю таку ініціативу вкрай необхідною для стабілізації ситуації на валютному ринку України. Наша позиція як державного банку тут незмінна. Більше того, це давня проблема вітчизняного ринку, адже діяльність таких пунктів обміну завжди супроводжувалася порушеннями, а головне – неможливістю належного контролю та регулювання. Значні суми коштів не потрапляли в економіку держави, а просто йшли в «тінь». Діяльність таких пунктів обміну лише підігріває ажіотаж серед населення та дає можливість заробляти замовникам таких авралів на дефіцитній валюті», – поділився власною думкою заступник Голови Правління УКРГАЗБАНКУ Олександр Дубровін.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет