• Google+

Підведено підсумки діяльності у 2009 році

19 января 2010 г. — ПАО АКБ «Львов»

Банк ЛЬВІВ підвів підсумки діяльності у 2009 році. Незважаючи на непросту ситуацію в фінансовому секторі, банк розвивався та провадив активну діяльність. Вчасне виконання зобов'язань перед кожним клієнтом та партнером дозволяє нам називатися справді стабільною банківською установою. Навіть у найтяжчі часи кризи Банк ЛЬВІВ не припиняв виплату ані депозитів, ані відсотків по них. Надійність вкладів у Банку визначало незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг». Кожного разу ми отримували рівень рейтингу 4, що означає ВИСОКУ НАДІЙНІСТЬ.

Стабільність

Важливим моментом 2009 року є збільшення статутного капіталу банку. На початку року він складав 80 млн. грн. Двома етапами було проведено докапіталізацію, таким чином після завершення відповідних процедур по реєстрації статутний капітал банку складатиме 140 млн. грн..

В результаті адекватність регулятивного капіталу при обмеженні не менше 10% станом на 01.01.2010 року складає 24,34% (для порівняння, 01.01.2009 цей показник складав 15.97%). Зросли і інші показники, до прикладу, показник поточної ліквідності (при вимозі не менше 40%) зріс із 55,90% (станом на 01.01.2009) до 142,22% (станом на 01.01.2010). Обсяг високоліквідних активів збільшився на 60% - із 42 млн. грн.. (станом на 01.01.2009) до 67 млн. грн.. (станом на 01.01.2010).

Розвиток

Хоча 2009 рік і вважають кризовим, наш Банк зумів не стояти на місці, а постійно розвиватися - це стосується мережі відділень, переліку послуг та інформаційних технологій.

На початку року мережа Банку ЛЬВІВ складалася із 25-ти відділень, а закінчено 2009 рік було з 27-ма точками продажу. Протягом року відділення було відкрито у містах Тернопіль та Моршин. Таким чином у 2010 рік Банк вступив із представництвами у 6-ти областях України та у місті Києві.

Банк ЛЬВІВ збільшив і кількість продуктів. У серпні спектр послуг поповнився картками VISA трьох видів - Electron, Classic, Gold (у трьох валютах: гривня, долар США та Євро). Тримачами карток VISA від нашого банку уже стали більше 3 000 осіб. У межах платіжної системи VISA було реалізовано 4 продукти: приватна, зарплатна, пенсійна та депозитна картки. Банк ЛЬВІВ підключився до мережі РАДІУС, яка налічує понад 3 тисячі банкоматів по Україні.

Також від листопада було впроваджено окремі продукти для малого та середнього бізнесу. Спеціальна програма кредитування націлена на підтримку цього сегменту. Саме напрямок малого та середнього бізнесу Банк ЛЬВІВ визначив пріоритетним на 2010 рік.

Для вдосконалення наших стосунків з клієнтами було впроваджено систему CRM (Customer Relationship Management - управління взаємовідносинами з клієнтами). Це дасть банкові можливість в майбутньому індивідуально підходити до кожного клієнта та вивчати його потреби.

Показники діяльності

З огляду на ситуацію у країні ми з розумінням ставимося до наших клієнтів та йдемо їм на зустріч. За зверненнями позичальників було проведено реструктуризацію кредитів для 168 клієнтів на загальну суму 244 млн. грн..

Протягом року видавали й нові кредити, оскільки кредитну діяльність Банк ЛЬВІВ не припиняв. Прикладом цього є кредитний портфель за програмою «Енергозбереження». За цей рік його розмір збільшився у 2,5 рази і зараз сягає 1,4 млн. євро (загалом, у 2009 році кредитів на енергозберігаючі цілі було видано на суму 912 тисяч євро). Нагадаємо, що цей пріоритетний для Банку ЛЬВІВ проект здійснюється за підтримки Скандинавської Екологічної Фінансової Корпорації NEFCO.

У 2009 році Банк ЛЬВІВ працював і з іншими міжнародними фінансовими інститутами, зокрема було налагоджено співпрацю із Німецько-Українським Фондом та Міжнародною Фінансовою Корпорацією. Маємо плани на спільні проекти і розширення співпраці з іноземними фінансовими інституціями і у 2010 році.

Фінансовий результат банку за 2009 рік склав -68 млн. грн.. Причиною збиткової діяльності є резервування коштів на покриття кредитних ризиків.

«Ми задоволені результатами 2009 року, - коментує Голова Правління Микола Вознюк. - Збільшення кількості клієнтів та той ріст депозитів, який ми зараз спостерігаємо, це найкраща оцінка нашої діяльності за минулий рік. Дякуємо клієнтам за виявлену довіру. Безперечно, ми її цінуємо, і зі свого боку й надалі відповідатимемо їхнім очікуванням.»

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет