• Google+

Піреус Банк запропонував придбати у Грецького уряду акції Сільськогосподарського банку Греції (ATEbank) та Поштового банку Греції (TT Hellenic Postbank)

16 июля 2010 г. — ПАО «Пиреус Банк МКБ»

Нова фінансова група матиме найбільшу частку на ринку кредитів та депозитів у Греції та стане другою за величиною фінансовою групою у регіоні

Піреус Банк, усвідомлюючи фінансові виклики Греції та маючи впевненість в успіху 3-річної програми ЄС/МВФ щодо фінансової стабілізації, впровадження якої вже почалось, вважає, що зараз склались сприятливі умови для здійснення значних інвестицій.

У зв’язку з цим та після проведення ретельного аналізу, що підтвердив рентабельність та перспективи даного проекту, Піреус Банк, в межах законодавства про приватизацію, зробив пропозицію уряду Греції щодо одночасного придбання 77,31% Сільськогосподарського банку Греції (Agricultural Bank of Greece S.А. – ATEbank) та 33,04% Поштового банку Греції (TT Hellenic Postbank S.А.), якими на даний момент володіє держава Греція.

Метою даного проекту є створення великої банківської групи з прогнозованими активами, що перевищуватимуть 105 млрд євро, чистим кредитним портфелем у 69 млрд євро та депозитами у 64 млрд євро. Нова фінансова група, утворена через об’єднання трьох банків, матиме найбільшу частку на ринку кредитів та депозитів у Греції, та стане другою за величиною фінансовою групою у Греції. Загальна запропонована ціна пропозиції складає 701 млн євро (372 млн євро за Сільськогосподарський банк Греції та 329 млн євро за Поштовий банк Греції).

Створення нової фінансової групи принесе користь акціонерам усіх трьох банків завдяки досягнутому розміру: переваги економії від масштабу операцій приноситиме щорічну вигоду у вигляді близько 300 млн євро заощаджень протягом трьох років (200-220 млн євро від скорочення витрат та 80-100 млн євро від синергії доходів). Після запропонованого спільного придбання нова фінансова група матиме приблизний коефіцієнт достатності капіталу на рівні 9% та високий рівень ліквідності. (Коефіцієнт співвідношення кредитів до депозитів складатиме 98%, не включаючи позик з самофінансування.)

Піреус Банк має значний досвід успішних та рентабельних злиттів та поглинань на національному та міжнародному рівнях. Роблячи дану пропозицію, банк сподівається:

* відігравати лідируючу роль під час реструктуризації банківської системи Греції;
* прийняти участь у мобілізації економіки та покращенні економічної ситуації;
* подати позитивний знак міжнародним ринкам щодо перспектив та конкурентоспроможності грецької фінансової системи та економіки Греції;
* скориставшись нагодою та ефектом економії від масштабу, створити переваги для клієнтів, співробітників, акціонерів трьох банків та для держави.

Створюючи нову групу, Піреус Банк зокрема має на меті:

- впровадити конкурентні бізнес-практики у сільськогосподарському секторі;
- стати банком №1, який обирають представники «зеленого бізнесу» (Green Business) – найшвидшого за розвитком сектору економіки;
- скористатись перевагами взаємодоповнення клієнтських баз трьох банків;
- розширити спектр послуг, які пропонуються малому та середньому бізнесу;
- запропонувати свою найсучаснішу електронну банківську платформу для набагато більшої бази клієнтів.

Піреус Банк, базуючись на довготривалих стосунках взаємної довіри, що склалися з клієнтами (середнім та малим бізнесом та фізичними особами), прагне за допомогою цієї пропозиції стати банком-лідером у секторі сільського господарства та «зеленому бізнесі» та одночасно заснувати міцну лояльність, яку збудував Грецький поштовий банк серед грецьких вкладників.

Після завершення консолідації нова група (під назвою, яка відображатиме поєднання трьох банків та їхніх традицій) продовжить функціонувати з соціальною відповідальністю, яку Піреус Банк проявив у корпоративній етиці, захисті навколишнього середовища, підтримці культурної спадщини (через свою культурну фундацію Групи Піреус Банку) та слабо захищених соціальних верств населення.

Співробітникам Піреус Банку відомо: на прикладі багатьох об’єднань та придбань на місцевому та міжнародному рівнях банк неодноразово довів, що він поважає та захищає права працівників усіх рівнів в усіх придбаних установах.

І, нарешті, що стосується промислових дочірніх компаній Сільськогосподарського банку Греції (компанії Dodoni, ELBIZ та SEKAP), Піреус Банк пропонує укласти довготривалі договори про концесію із спільними підприємствами, які будуть створені з метою координації діяльності даних компаній, в разі їхньої згоди. Єдиним їхнім зобов’язанням буде підтримка будівель та обладнання у робочому стані, для того щоб ці підприємства продовжили свою роботу на користь місцевих жителів.

Афіни, 15 липня 2010 року

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет