• Google+

Президент України нагородив Голову Ради АУБ орденом Ярослава Мудрого

4 июля 2012 г. — АУБ

Президент України Віктор Янукович нагородив Голову Ради Асоціації українських банків, народного депутата України Станіслава Аржевітіна орденом Ярослава Мудрого V ступеня.

Про це йдеться в Указі Президента України № 417. Як зазначено в Указі, Станіслав Аржевітін нагороджений за "значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм".

Довідка:

АРЖЕВІТІН Станіслав Михайлович – Голова Ради Асоціації українських банків, народний депутат України, член парламентського Комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики. Народився на Закарпатті 14 червня 1961 року. В 1982 р. закінчив Київський інститут народного господарства (нині Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана) за спеціальністю «Фінанси та кредит» та почав працювати у системі Будбанку СРСР (пізніше - Промінвестбанку). Працював старшим ревізором Української республіканської контори Будбанку СРСР, керівником Києво-Святошинського відділення, начальником ОПЕРУ Київського обласного управління Промбудбанку СРСР тощо.

З 1991 по 2005 рр. - Голова Правління акціонерного банку "АЖІО" (тепер «СЕБ Банк»). У 1992 році закінчив курс банківського менеджменту у Німеччині, у 1993 році навчався у США, у 1994 році - у Чехії, у 1996 році - знов у Німеччині.

На початку 1990-х рр. стояв у витоків створення Асоціації українських банків, з 1993 по 2003 рр. очолював Раду Асоціації, потім обіймав посаду Заступника Голови Ради АУБ, у 2006 р. знову обраний Головою Ради АУБ.

З 2005 по 2006 рр. – заступник міністра з надзвичайних ситуацій. Також у червні 2005 р. Указом Президента України № 915/2005 призначений Радником Президента України.

Починаючи з 2006 року – депутат Верховної Ради України. З грудня 2007 року - перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності.

Доктор економічних наук — захистив дисертацію на тему «Грошово-кредитні відносини в розвитку економіки України» (спеціальність «Гроші, фінанси і кредит»). Заслужений економіст України. Академік Національної академії проблем людини, член–кореспондент Міжнародної кадрової академії, науковий радник Академії екологічних наук.

Відзначений орденами «За заслуги» І, ІІ, ІІІ ступенів, орденом Ярослава Мудрого V ступеня, грамотами Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Національного банку України та ін.

Автор числених публікацій з питань економіки і фінансів. Автор праць: «Фінансові посередники та їхня діяльність на фінансових ринках», «Роль держави в структурній перебудові економіки», «Концентрація виробництва і малий бізнес в харчовій промисловості», «Перші десять років банківської справи в Україні», «Трансформація грошово-кредитних відносин у сучасній економіці України», «Роль банків у формуванні фінансового ринку України», «Формування банківського менеджменту в Україні», «Монетарна політика в умовах фінансової кризи», «Таргетування інфляції – оптимальний режим монетарної політики для України», «Валютно-курсова політика в Україні: цілі, особливості, перспективи», «Сукупні заощадження населення в умовах державного регулювання ресурсного потенціалу банків України», «Іноземний капітал та його вплив на банківську систему України», «Грошово-кредитні відносини в розвитку економіки України» тощо.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет