• Google+

Про зустріч Голови Національного банку України Сергія Арбузова із заступником міністра закордонних справ Республіки Польща

23 февраля 2012 г. — Национальный Банк Украины

Сьогодні, 23 лютого 2012 року, Голова Національного банку України Сергій Арбузов провів робочу зустріч із заступником міністра закордонних справ Республіки Польща Беатою Стельмах.

У зустрічі також узяли участь представник департаменту економічної дипломатії міністерства закордонних справ Республіки Польща Мачей Хжановські, керівник Економічного відділу Посольства Республіки Польща в Україні Павел Гембскі, заступник голови правління ПАТ “Кредобанк” Радослав Хоц та представник Банку національної економіки (Республіка Польща) Піотр Сталенга.

Під час зустрічі сторони обговорили питання щодо подальшого розвитку відносин між Україною та Республікою Польща в банківському секторі, залучення інвестицій та покращення інвестиційного клімату в Україні, роботи польських банків в Україні, можливості розвитку співробітництва з АТ “Варшавська біржа цінних паперів” тощо.

“Національний банк України постійно працює над поліпшенням інвестиційного клімату та залученням інвестиційних капіталів в Україну. Ми також працюємо над розробкою і впровадженням нових, цікавих інвесторам, інструментів інвестування. Зокрема, це – золоті сертифікати, інвестиційні монети, кредитування під заставу ліцензій, свопи тощо. Ми націлені на конструктивну роботу з інвесторами. Розширення можливих напрямів залучення іноземного інвестиційного капіталу є безумовно актуальним питанням для економіки України”, – зазначив Голова Національного банку України Сергій Арбузов.

Голова Національного банку України наголосив, що держава зацікавлена у виході на український ринок польських банківських установ, та нагадав, що за станом на 1 лютого 2012 року ліцензію Національного банку України мають 175 банків. Із них 53 банки за участю іноземного капіталу, у тому числі 22 банки зі 100% іноземним капіталом.

“Частка польського капіталу в загальній сумі іноземного капіталу банків становить майже 4% (2,7 млрд. грн.). За участю капіталу Республіки Польща в Україні діють три банки: ПАТ “Кредобанк”, ПАТ “Ідея Банк”, ПАТ “УніКредит Банк”, – нагадав Сергій Арбузов.

Насамкінець Голова Національного банку України Сергій Арбузов подякував представникам Республіки Польща за зустріч і висловив готовність до сприяння ефективному інвестуванню в Україну.

Сторони домовилися продовжити співпрацю і провести низку зустрічей для ефективного вирішення нагальних питань.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет