• Google+

Про зустріч Голови Національного банку України з Віце-президентом Світового банку регіону Європи та Центральної Азії

6 марта 2012 г. — Национальный Банк Украины

06 березня 2012 року відбулася робоча зустріч Голови Національного банку України Сергія Арбузов з Віце-президентом Світового банку регіону Європи та Центральної Азії Філіпом Ле Уору.

Під час зустрічі Віце-президент Світового банку регіону Європи та Центральної Азії Філіп Ле Уору представив Голові Національного банку України Сергію Арбузову нового Директора представництва Світового банку по Україні, Білорусі та Молдові Чімяо Фана, якого було призначено на посаду 01 лютого 2012 року. (Нагадаємо, що до призначення Чімяо Фана (з 07 липня 2008 року) дану посаду обіймав Мартін Райзер, який у січні 2012 року був призначений Директором представництва Світового банку в Туреччині).

Крім того, під час зустрічі сторони обговорили питання подальшої співпраці між Національним банком України та Світовим банком у рамках нової Стратегії партнерства між Україною та Світовим банком на 2012 – 2016 роки.

“Хочу нагадати, що радою директорів Світового банку 16 лютого 2012 року прийнято нову Стратегію партнерства між Україною та Світовим банком на 2012 – 2016 роки, яка підтримує план реформ, запланованих Україною. У рамках вищезазначеної Стратегії передбачається:

продовження реалізації другого проекту розвитку експорту, уключаючи додаткове фінансування на 150 млн. доларів США;

продовження реалізації програми заходів з реабілітації та стабілізації фінансового сектору України;

продовження програми технічної допомоги з стабілізації та модернізації фінансового сектору України;

обговорення можливих умов розширення кредитної підтримки фінансового посередництва для малого та середнього бізнесу та інші напрями та форми співпраці на підтримку економічного зростання та удосконалення інвестиційного клімату України”, – зазначив Віце-президент Світового банку регіону Європи та Центральної Азії Філіп Ле Уору та наголосив, що наразі рівень співпраці Світового банку з Україною дуже високий.

Голова Національного банку України Сергій Арбузов підтвердив готовність України співпрацювати із Світовим банком, у тому числі і в межах нової Стратегії: “Національний банк є незалежною установою, і я наголошую на тому, що завдяки його ефективній роботі, за всіма спільними нашими програмами виконуються всі умови. Це стосується і двосторонніх відносин як із Світовим банком, так і з Міжнародним валютним фондом. Ми доклали максимум зусиль для того, щоб відповідати за нашими домовленостями, у результаті чого нам вдалось значно покращити макроекономічні показники розвитку держави. Адже, базуючися на власному досвіді та рекомендаціях, які ми отримуємо від наших партнерів, ми побудували модель, яка вирізнялася стабільністю роботи в минулому році. Сподіваюсь, що і цього року ми продемонструємо не гірші результати”.

Голова Національного банку України висловив сподівання, що завдяки партнерській роботі з новим Директором представництва Світового банку по Україні, Білорусі та Молдові Чімяо Фаном Україна поглибить співпрацю із Світовим банком.

Насамкінець Віце-президент Світового банку регіону Європи та Центральної Азії Філіп Ле Уору подякував Голові Національного банку України та зазначив: “Ми високо цінуємо співпрацю з вами і будемо її продовжувати. Ми забезпечимо фінансування з боку різних донорів заради допомоги в укріпленні банківського та фінансового секторів України”.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет