• Google+

Результати стрес-тесту підтвердили достатню капіталізацію Erste Group

18 июля 2011 г. — ПАО «Фидокомбанк»

Можливий коефіцієнт основного капіталу першого рівня (загальний ризик) до 2012 року за несприятливого сценарію може скласти 8,1%

Erste Group Bank AG взяла участь у загальноєвропейському стрес-тестуванні, проведеному Європейським банківським управлінням (EBA), спільно з Комісією з нагляду за фінансовим ринком Австрії (FMA), Національним банком Австрії, Європейським центральним банком, Європейською комісією (EC) та Європейською радою з системних ризиків (ESRB).

Загальноєвропейське стрес-тестування проводиться для оцінки стабільності європейських банків до потрясінь та кредитоспроможності під час впливу можливих негативних економічних подій у певних стресових умовах.

Припущення та методологія були розроблені для оцінки надійності банків та здатності утримати коефіцієнту основного капіталу на рівні не нижче 5%. Стійкість капіталу банків тестувалася із припущенням настання несприятливого економічного сценарію, що охоплює дворічний період (2011-2012 рр.). Сценарій стрес-тесту було розроблено Національним банком Австрії. Він здійснювався шляхом аналізу звітності банків станом на грудень 2010 року. Стрес-тест не враховує майбутніх бізнес стратегій та управлінські рішення, та не є прогнозом прибутковості Erste Group Bank AG.

Під час моделювання можливих несприятливих економічних умов, приблизний коефіцієнт основного капіталу першого рівня Erste Group Bank AG міг би змінитися до 8,1% у 2012 році за несприятливого сценарію у порівнянні з 8,7% за результатами 2010 року.

Дотримуючись висновку загальноєвропейського стрес-тестування, результати демонструють, що капіталізація Erste Group Bank AG не лише відповідає, а й перевищує мінімально встановлений для тесту показник.

«Впевнене проходження стрес-тесту ще раз підтверджує переваги нашої бізнес-моделі, що ґрунтується на реальній економіці та дає нам достатні можливості для генерування капіталу без його залучення на зовнішніх ринках. Наш коефіцієнт основного капіталу першого рівня міг би скласти 8,1% за найгіршого сценарію. Згідно результатів стрес-тестування власний капітал Erste Group є значно вищим за мінімальний показник на рівні 5%. А включно з капіталом участі уряду Австрії (що не враховувалася у стрес-тесті), коефіцієнт основного капіталу першого рівня складе 8,5%», – пояснює Манфред Віммер, фінансовий директор Erste Group Bank AG.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет