• Google+

Результати стрес-тестів Європейської банківської організації

9 декабря 2011 г. — ПАО «Фидокомбанк»

Результати стрес-тестів Європейської банківської організації (EBA) підтвердили дефіцит капіталу Erste Group в розмірі 743 млн євро у третьому кварталі 2011 року


8 грудня 2011 року Європейська банківська організація (EBA) оприлюднила фінальні результати стрес-тесту, який був проведений у зв’язку з кризою суверенного боргу. В стрес-тестуванні взяв участь 71 європейський банк, аналіз проводився за підсумками третього кварталу 2011 року. За основу взято показник коефіцієнту основного капіталу першого рівня 9% (згідно визначення стрес-тесту) у якості контрольного показника, якого треба досягти до 30 червня 2012 року.

Згідно з розрахунками Європейської банківської організації, Erste Group Bank AG потребує додаткової капіталізації у розмірі 743 млн євро, що підтверджує опубліковані банком фінансові результати третього кварталу 2011 року. Erste Group виконає вимоги без будь-якої державної підтримки, використовуючи нерозподілений прибуток та селективне вилучення непрофільних активів.

На основі тієї ж методології коефіцієнт основного капіталу першого рівня Erste Group досяг 8,4% у третьому кварталі 2011 року. Згідно з розрахунками Європейської банківської організації, коефіцієнт основного капіталу першого рівня включає 1 224 млн євро австрійського капіталу, за виключенням змішаного капіталу та капіталу приватних інвесторів у розмірі 540 млн євро. При цьому всі кредитні ризики у країнах ЄЕП враховані за ринковою вартістю.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет