• Google+

Розпочато задоволення вимог кредиторів АТ «ЕРДЕ БАНК»

15 августа 2013 г. — Фонд гарантування вкладів фізичних осіб

Уповноваженою особою Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ЕРДЕ БАНК» (далі – АТ «ЕРДЕ БАНК») Куреним О.В. (далі – уповноважена особа) розпочато задоволення вимог кредиторів даного банку.

25 квітня 2013 року виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) було затверджено реєстр акцептованих вимог кредиторів АТ «ЕРДЕ БАНК» (далі – Реєстр).

Станом на 01 серпня 2013 року до Реєстру включено 1 480 заявлених вимог кредиторів на загальну суму 741,7 млн. грн., яка включає в себе кредиторські вимоги Фонду на суму майже 447 млн. грн.

На сьогоднішній день задовольняються кредиторські вимоги третьої черги – Фонду.

Уповноваженою особою на постійній основі проводиться робота з позичальниками щодо погашення заборгованості клієнтів перед АТ «ЕРДЕ БАНК». Активно здійснюється претензійно-позовна діяльність по стягненню заборгованості з боржників АТ «ЕРДЕ БАНК», в т.ч. за рахунок заставного майна.

На сьогоднішній день окреме заставне майно вже прийнято на баланс та включено до ліквідаційної маси АТ «ЕРДЕ БАНК».

У подальшому кошти, які будуть одержані в результаті ліквідації та реалізації майна АТ «ЕРДЕ БАНК», будуть спрямовуватися на задоволення вимог кредиторів у черговості, визначеній Законом України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб»:

4) вимоги вкладників - фізичних осіб у частині, що перевищує суму, виплачену Фондом, а також зобов'язання з виплати відсотків за вкладами, нарахованих під час здійснення тимчасової адміністрації;

5) вимоги Національного банку України, що виникли в результаті зниження вартості застави, наданої для забезпечення кредитів рефінансування;

6) вимоги фізичних осіб, платежі яких або платежі на ім'я яких заблоковано (крім фізичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності);

7) інші вимоги, крім вимог за субординованим боргом;

8) вимоги за субординованим боргом.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет