• Google+

Рейтингове агентство «IBI-Rating» підтвердило індивідуальний рейтинг надійності вкладів ПАТ АКБ «Львів» на рівні «5»

17 октября 2012 г. — ПАО АКБ «Львов»

Незалежне уповноважене Рейтингове агентство «IBI-Rating» повідомляє про підтвердження індивідуального рейтингу надійності вкладів ПАТ АКБ «Львів» на рівні «5».

Підтверджений індивідуальний рейтинг надійності вкладів відображає: достатній рівень ліквідності та капіталізації Банку; наявність підтримки з боку власників, про що свідчить, зокрема, збільшення статутного капіталу на 20 млн. грн. в поточному році; відсутність суттєвих претензій з боку клієнтів до роботи Банку. Потрібно відмітити, що протягом аналізованого періоду якість активів Банку дещо покращилась за рахунок зменшення обсягу простроченої заборгованості, однак залежність Банку від фінансового стану окремих позичальників залишається суттєвою, що може чинити тиск на показники ліквідності та капіталізацію Банку. Якість ресурсної бази Банку залишається доброю, однак існує залежність Банку від фінансового стану основних кредиторів. Протягом 3-х кварталів 2012 року діяльність Банку була прибутковою, а показники ефективності діяльності мали тенденцію до зростання.

Позитивно на індивідуальний рейтинг надійності вкладів можуть вплинути: диверсифікація ресурсної бази за кредиторами, покращення показників ефективності діяльності. Негативно на індивідуальний рейтинг надійності вкладів можуть вплинути: погіршення платоспроможності (ліквідності) Банку; зростання кредитних ризиків через погіршення якості активів, а також погіршення ситуації на фінансовому ринку та в економіці країни в цілому.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПАТ АКБ «Львів», в тому числі: річна фінансова звітність за 2009-2011 рр. та за 3 квартали 2012 р., планові показники діяльності на 2012 рік, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку рейтингове агентство вважає достовірною.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет