• Google+

Щодо засідання Ради Національного банку України

28 апреля 2012 г. — Национальный Банк Украины

26 квітня 2012 року відбулося позачергове засідання Ради Національного банку України, під час якого Голова Національного банку України Сергій Арбузов наголосив, що сьогодні монетарна та пруденційна політика Національного банку України адекватні економічним процесам, що відбуваються в державі.

Зокрема, Сергій Арбузов зазначив, що за оцінками фахівців Національного банку України за І квартал 2012 року ВВП збільшився на майже 2,5%. Також Голова Національного банку України звернув увагу на стрімке зниження рівня інфляції - 0,7% з початку поточного року і 1,9% у річному вимірі та стабільність курсу національної валюти, що свідчить про ефективне виконання Національним банком України своїх законодавчо визначених пріоритетів.

"Звертаю увагу на той факт, що другий місяць поспіль ми спостерігаємо зростання міжнародних резервів, і на сьогодні їх рівень перевищує 31 мільярд доларів США. Крім того, з початку поточного року тричі знижувались ставки за операціями рефінансування – щоразу на 0,25%. Сьогодні за операціями овернайт вони становлять 8,5% під забезпечення державних цінних паперів та 10,5% без забезпечення. Облікова ставка зараз - 7,5%", - зазначив Голова Національного банку України.

Також, за його словами, на високому рівні підтримується ліквідність банків і відновилась прибутковість їх діяльності, а банківський капітал поступово зростає. На сьогодні зареєстрований статутний капітал банків становить 174 мільярди гривень.

"Стабілізаційні кредити поступово повертаються. Лише за перший квартал поточного року банки повернули заборгованості за такими кредитами на суму 1,4 мільярда гривень, у тому числі достроково - 0,5 мільярда. Загалом ми бачимо стабільність роботи банківської системи України та підвищення довіри населення до її роботи. А це означає, що монетарна та пруденційна політика Національного банку України адекватні економічним процесам, що відбуваються в державі", - резюмував Голова Національного банку України Сергій Арбузов.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет