• Google+

Срібна ювілейна монета «225 років Львівському національному медичному університету»

6 ноября 2009 г. — ПАО «Интеграл-банк»

З 28 жовтня 2009 р. введено в обіг срібна ювілейна монета «225 років Львівському національному медичному університету». Номінал – 5 гривень, метал – срібло 925 проби, маса – 15,55 г, діаметр – 33 мм, тираж – 7 тис. штук.

Монета присвячена одному з найстаріших вищих медичних навчальних закладів України – Львівському національному медичному університету, якому в 1998 році присвоєно ім’я Данила Галицького. З університетом пов’язана діяльність багатьох відомих науковців, виникнення і становлення більше 20 наукових шкіл. Ювілейна монета продовжує серію «Вищі навчальні заклади України».

На аверсі монети вгорі розміщено малий Державний Герб України, напис півколом НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ, унизу – номінал 5/ ГРИВЕНЬ, у центрі на матовому тлі розміщено перші рядки Клятви Гіппократа латиною, під яким – рік карбування монети 2009 (ліворуч), символ університету (праворуч).

На реверсі зображено будівлю університету та написи: 225/ РОКІВ (угорі), ІМЕНІ/ ДАНИЛА/ ГАЛИЦЬКОГО (унизу), ЛЬВІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ МЕДИЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ (по колу).

Гурт гладкий із заглибленими написами позначення металу та його проби – Ag 925, маси в чистоті – 15,55 і логотипом Монетного двору Національного банку України.

Автор ескізів – Анатолій Дем’яненко. Автори моделей – Анатолій Дем’яненко (аверс), Володимир Дем’яненко (реверс).

Ювілейна монета номіналом 5 гривень «225 років Львівському національному медичному університету» є дійсним платіжним засобом України та обов’язкова до приймання без будь-яких обмежень за її номінальною вартістю до всіх видів платежів, а також для зарахування на розрахункові рахунки, вклади, акредитиви та для переказів.

Інформація НБУ

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет