• Google+

Standard & Poor's підвищило кредитні рейтинги ПАТ «КРЕДОБАНК» за міжнародною та національною шкалами

2 сентября 2010 г. — ПАО «Кредобанк»

01 вересня 2010 року міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's повідомило про підвищення кредитних рейтингів контрагента, присвоєних ПАТ “КРЕДОБАНК” (м.Львів).

Довгостроковий кредитний рейтинг контрагента КРЕДОБАНКу за міжнародною шкалою підвищено з “ССС+” до "B-", одночасно кредитний рейтинг за національною шкалою підвищений з “uaBB-” до "uaВBB-". Короткостроковий кредитний рейтинг контрагента підтверджено на попередньому рівні. Прогноз зміни рейтингу – "Стабільний".

Підставою для підвищення рейтингів стала значна та всестороння підтримка КРЕДОБАНКу зі сторони його стратегічного акціонера – найбільшого польського банку PKO Bank Polski SA. Зазначена підтримка, що надається у формі інвестицій в капітал, фінансування та гарантій за проблемними кредитами дозволила покращити фінансові показники КРЕДОБАНКу.

Рейтингове агентство врахувало підвищення капіталу КРЕДОБАНКу у 2009 році на 150 мільйонів доларів США та додаткове збільшення капіталу на 46 мільйонів доларів США, що було зареєстроване у липні 2010 року. Крім цього, підтримка українського банку з боку PKO Bank Polski SA включає резервну кредитну лінію для підтримки ліквідності обсягом 90 мільйонів доларів США та близько 276 мільйонів гривень (в еквіваленті національної валюти) у формі субординованого боргу.

Standard & Poor's вважає КРЕДОБАНК стратегічно важливим дочірнім банком для PKO Bank Polski SA з огляду на важливість України для стратегії росту Групи PKO BP, рівень інтеграції КРЕДОБАНКу та PKO Bank Polski SA, а також значні обсяги підтримки, що надаються українському банку.

Серед позитивних факторів, що впливають на рейтинг КРЕДОБАНКу аналітиками Standard & Poor's відмічено також покращення показників ліквідності банку (грошові кошти та короткострокові інструменти грошового ринку складають 19,5% активів), покращення управління кредитним ризиком та відсутність значної заборгованості перед сторонніми зарубіжними кредиторами.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет