• Google+

Standard&Poor’s підвищило кредитний рейтинг PKO Bank Polski SA до рівня “A-pi”

6 октября 2010 г. — ПАО «Кредобанк»

29 вересня 2010 року рейтингова агенція Standard&Poor’s підвищила довгостроковий кредитний рейтинг за зобов’язаннями в національній валюті найбільшого польського банку PKO Bank Polski SA з “BBBpi” до “A-pi”.

Рішення було прийняте зважаючи на важливу системну роль, яку PKO Bank Polski SA відіграє в польському банківському секторі. В аналізі взято до уваги частку Державного казначейства Польщі в акціонерному капіталі PKO Bank Polski SA, що підвищує його надійність. Вищу оцінку агенція Standard&Poor’s обґрунтувала високою ймовірністю отримання вчасно і у необхідному обсязі підтримки від головного акціонера Банку.

Рейтингова агенція також взяла до уваги провідні позиції PKO Bank Polski SA на ринку банківських послуг, джерела фінансування його діяльності і високу капіталізацію.

Рейтинг було визначено на основі загальнодоступної інформації і не на замовлення банку. На даний час оцінку фінансової стійкості PKO Bank Polski SA визнають чотири провідні рейтингові агенції: Moody’s Investors Service, Standard&Poor’s, Capital Intelligence та Fitch.

PKO Bank Polski SA є лідером польського банківського сектору з огляду на фінансові результати. За результатами І півріччя 2010 р. банк отримав найбільший в банківській системі Польщі чистий прибуток в розмірі 1,6 млрд. злотих.

В Україні PKO Bank Polski SA є власником 99,6% акцій ПАТ “КРЕДОБАНК”, одного із лідерів банківського ринку Західної України з головним офісом у м. Львові.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет