• Google+

Сто днів виведення з ринку АТ «БАНК «ТАВРИКА»

22 апреля 2013 г. — Фонд гарантування вкладів фізичних осіб

Нещодавно виповнилося 100 днів з дня початку процедури виведення з ринку ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «БАНК „ТАВРИКА" (надалі – АТ «БАНК „ТАВРИКА").

20 березня 2013 року Національним банком України було прийнято рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію АТ «БАНК „ТАВРИКА".

27 березня Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (надалі – Фонд) розпочав виплату відшкодування коштів за вкладами всім вкладникам, незалежно від дати закінчення договору. Виплати триватимуть до 14 травня 2013 р. Після цієї дати виплати здійснюватимуться за результатами розгляду індивідуальних звернень.

За період ліквідації станом на 15 квітня 2013 р. через установи банку-агента Фонду АТ «Райффайзен Банк Аваль» вкладникам виплачено 805,8 млн. грн. або 88,3% від загальної суми відшкодування, перерахованої до банку-агента.

Під час тимчасової адміністрації АТ «БАНК „ТАВРИКА" було виплачено 916, 18 млн. грн. Загальна сума виплат за період тимчасової адміністрації і ліквідації становить 1,83 млрд. грн. Фактично вкладники за період з 18 січня по 15 квітня 2013 р. отримали 1,72 млрд. грн., що становить 94% від суми, що підлягає виплаті.

Для отримання відсотків, нарахованих під час тимчасової адміністрації, або якщо сума вкладу перевищувала 200 тисяч гривень, або вклад не гарантується Фондом (банківські метали, депозити, підтверджені ощадним сертифікатом на пред'явника), необхідно протягом 30 днів з моменту публікації оголошення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію АТ «БАНК „ТАВРИКА" у газетах «Голос України» та «Урядовий Кур'єр», тобто з 26 березня, подати заяву на задоволення кредиторських вимог на ім'я уповноваженої особи на ліквідацію банку «Таврика» Соловйової Наталії Анатоліївни на адресу: 01135, м. Київ, вул. Дмитрівська 92-94. Уповноважена особа формує реєстр акцептованих вимог кредиторів. Після його затвердження протягом 20 днів кредитори письмово сповіщаються про акцептування їх вимог. Задоволення вимог кредиторів здійснюється у черговості, передбаченою статтею 52 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб»:

  1. зобов'язання, що виникли внаслідок заподіяння шкоди життю та здоров'ю громадян;
  2. грошові вимоги щодо заробітної плати, що виникли із зобов'язань банку перед працівниками до прийняття рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку;
  3. вимоги Фонду, що виникли у випадках, визначених цим Законом, у тому числі щодо повернення цільової позики банку, наданої протягом здійснення тимчасової адміністрації з метою забезпечення виплат відповідно до пункту 1 частини шостої статті 36 цього Закону та щодо покриття витрат Фонду, передбачених у пункті 17 частини п'ятої статті 12 цього Закону;
  4. вимоги вкладників — фізичних осіб у частині, що перевищує суму, виплачену Фондом;
  5. вимоги Національного банку України, що виникли в результаті зниження вартості застави, наданої для забезпечення кредитів рефінансування;
  6. вимоги фізичних осіб, платежі яких або платежі на ім'я яких заблоковано (крім фізичних осіб — суб'єктів підприємницької діяльності);
  7. інші вимоги, крім вимог за субординованим боргом;
  8. вимоги за субординованим боргом.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет