• Google+

Стратегічний власник КРЕДОБАНКу - PKO Bank Polski успішно пройшов європейські стрес-тести

3 августа 2010 г. — ПАО «Кредобанк»

Згідно оприлюднених результатів стрес-тестів, проведених Європейським комітетом з банківського регулювання (CEBS), лідер польського банківського ринку PKO Bank Polski успішно пройшов стрес-тестування.

В Україні PKO Bank Polski є власником понад 99% акцій КРЕДОБАНКу з головним офісом у м.Львові.

Всього стрес-тестам було піддано 91 кредитну організацію в Європі, на частку яких припадає 65% всіх банківських активів в Європейському союзі. PKO Bank Polski був єдиним польським банком, що брав участь у стрес-тестуванні. При цьому за підсумками стрес-тестування PKO Bank Polski зайняв третє місце за фінансовою стійкістю серед всіх європейських банків, що брали участь у дослідженні.

Банки тестувалися на консолідованій основі, тобто з врахуванням всіх дочірніх компаній. Метою стрес-тестів була оцінка стійкості банківської системи ЄС у разі можливих несприятливих економічних сценаріїв. Банки оцінювалися на здатність покривати збитки у випадку можливих потрясінь на ринках, зокрема суверенних ринках. В ході проведеного стрес-тестування розглядалося 2 варіанти негативних сценаріїв.

За підсумками проведеного тестування, значення показника адекватності капіталу PKO Bank Polski у випадку реалізації несприятливого сценарію склало би 15,7% у 2011 р. в порівнянні з 13,3% у 2009 р. У випадку несприятливого сценарію, поглибленого т.зв. “суверенним ризиком”, цей показник у PKO Bank Polski знизився лише на 0,3 процентних пункти до значення у 15,4% на кінець 2011 р. у порівнянні з мінімально допустимим рівнем у 4%.

Результати проведених стрес-тестів показали наявність у PKO Bank Polski основного капіталу, що на 2 825 мільйона євро перевищує величину капіталу необхідну для забезпечення показника адекватності на рівні 6% (значення, визначене необхідним мінімумом при проведенні стрес-тестування).

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет