• Google+

Укргазбанк: У складному 2014 році збитки АБ «УКРГАЗБАНК» не перевищили 2,8 млрд грн

27 января 2015 г. — ПАО АБ «Укргазбанк»

2014 рік став справжнім випробуванням для АБ «УКРГАЗБАНК», що було тісно пов’язано із загальним кризовим станом у країні. Проте вже з останнього кварталу минулого року у роботі банку стала спостерігатися позитивна динаміка, яка дозволила АБ «УКРГАЗБАНК» перейти у 2015 рік з набагато меншими втратами ніж очікувалися при песимістичному сценарії.

Так за результатами 2014 року АБ «УКРГАЗБАНК» отримав збиток у розмірі 2,8 млрд грн, в т.ч. за рахунок:

- формування резервів під активи і операції з банками, що визнані неплатоспроможними;

- формування резервів за активами позичальників, які зареєстровані на території проведення антитерористичної операції або на тимчасово окупованій території (Автономна республіка Крим та місто Севастополь) або ведуть на цих територіях свій бізнес та за рахунок знецінення гривні відносно основних іноземних валют;

- знецінення основних засобів, які розташовані на сході країни, де проводиться антитерористична операція та тимчасово окупованій території.

«АБ «УКРГАЗБАНК» дотримується всіх нормативів ліквідності встановлених Національним банком України та в повному обсязі виконує свої зобов’язання перед вкладниками. На сьогодні діяльність «УКРГАЗБАНКУ» ведеться відповідно до законодавчих ініціатив уряду та у тісній співпраці з Міністерством фінансів України та Національним банком України щодо збільшення статутного капіталу з метою забезпечення стабільної діяльності на банківському ринку України. З цією метою активно впроваджується програма капіталізації, розроблена з врахуванням результатів діагностичного обстеження, що проводилося міжнародною аудиторською компанією PricewaterhouseCoopers (PwC). В цілому, незважаючи на кризову ситуацію в країні, АБ «УКРГАЗБАНК» цілком готовий до викликів часу, а його колектив сповнений рішучості внести свою частку в загальнонаціональний проект європейського майбутнього України» - зазначив в.о. Голови Правління АБ «УКРГАЗБАНК» Кирило Шевченко.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет