• Google+

Відбувся Установчий семінар для груп управління проектами розвитку малих міст та районів

30 января 2012 г. — ПАО «Укринбанк»

27 січня 2012 року у місті Кременець, Тернопільської області, відбувся Установчий семінар для груп управління проектами розвитку малих міст та районів

Організаторами даного заходу виступили Укрінбанк (м. Київ), Центр муніципального менеджменту (ХАБІТАТ), Програма Організації об’єднаних Націй по населених пунктах (ООН-ХАБІТАТ) за підтримки Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Агенції міжнародного розвитку США, BANK of New York, фонду «Євразія».

Основна місія програм ООН-Хабітат для населених пунктів полягає у просуванні програм, скерованих на покращення стандартів життя у малих містах та районах.

Укрінбанк (Український інноваційний банк), Головою Правління якого є Володимир Олександрович Клименко, своєю основною місією вважає діяльність, що спрямована на сприяння реалізації інноваційних проектів своїх клієнтів. Збагачення України можливе лише через збагачення кожного громадянина, забезпечення людині достойного існування на своїй батьківщині.

Установчий семінар для груп управління проектами малих міст та районів відбувся за участі та при підтримці Тернопільської обласної ради, Тернопільської обласної державної адміністрації, Голів районних рад Кременецького, Шумського, Лановецького, Підгаєцького, Збаражського районів.

Установчий семінар для груп управління проектами розвитку малих міст та районів започаткував реалізацію пілотного проекту Голови Правління Укрінбанку Володимира Клименка «Взаємодія бізнесу та територіальних громад на користь людині в Україні» у Тернопільській області, а саме: у м. Вишнівець, м. Збараж, м. Кременець, м. Ланівці, м. Підгайці, м. Почаїв, м. Шумськ.

Метою проекту є розробка та реалізація програми розвитку, а фактично відродження міст Вишнівець, Збараж, Кременець, Ланівці, Підгайці, Почаїв, Шумськ протягом 2012-2015 років, відповідно до міжнародних стандартів та індикаторів ООН в галузі сталого розвитку населених пунктів.

На переконання Володимира Клименка, впровадження програм ООН-Хабітат для найбільш депресивних районів Тернопільської області, якими є Збаразький, Кременецький, Шумський, Ланівецький і Підгаєцький райони, у партнерстві з Укрінбанком – це один з пріоритетних, державотворчих напрямків діяльності щодо покращення добробуту жителів малих міст України вже сьогодні і в перспективі.

Наприклад, у Кременецькому районі Тернопільської області, за період з 1992 року по 2000 рік припинили роботу 53 суб’єкти господарювання, внаслідок чого валовий сукупний продукт району у 2011 році став у 8 разів меншим, ніж був у 1990 році. У районі проживає 70 тисяч населення, при цьому, на 11 000 працюючих припадає 16 000 фактично безробітних і 19 000 пенсіонерів.

Володимир Клименко вважає: «Найбільш дієвою силою, що спроможна зрушити процес розбудови України, має стати взаємодія великого бізнесу та територіальних громад. Лише потужний український бізнес здатен ліквідувати тотальне безробіття в малих містах і районах України та систематично наповнювати бюджети таких населених пунктів».

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет