• Google+

Збігнєва Ягелло призначено Головою Правління банку РКО ВР SA на наступний термін

9 марта 2011 г. — ПАО «Кредобанк»

02 березня Спостережна Рада РКО Вank Рolski SA призначила Збігнєва Ягелло Головою Правління банку РКО ВР SA на наступний термін, який розпочнеться 20 травня 2011 року.

Таким чином, Спостережна Рада доручила йому місію продовження реалізації Стратегії «Лідер» на 2010-2012 роки, яка передбачає прискорення органічного зростання РКО Вank Рolski SA, а також посилення його позицій як беззаперечного лідера польського банківського сектору.

Збігнєв Ягелло виконує функції Голови Правління РКО Вank Рolski SA від жовтня 2009 року. За цей період Банк динамічно розвивався, з кожним кварталом досягаючи щоразу кращих фінансових результатів, збільшив відрив від конкурентів з огляду на масштаб діяльності, економічну ефективність та величину отриманих прибутків.

Банк не тільки зміцнив свої позиції лідера роздрібного бізнесу, але й розвинув корпоративний сегмент, став головним фінансовим партнером для польських підприємців, а також суттєво розширив свої інвестиційні можливості.

- Півтора року роботи в РКО Вank Рolski SA були для мене, насамперед, часом напруженої праці. Коли я починав в жовтні 2009 року, моїм першим завданням було залучення капіталу, необхідного для подальшого розвитку банку. Проведена емісія акцій мала повний успіх. Протягом трьох місяців була розроблена нова стратегія, яку ми послідовно впроваджуємо.
Ми запустили проект пожвавлення та розвитку електронного банкінгу, а також провели централізацію багатьох процесів в банку. Ініціювали найбільший обмін понад 6 мільйонів дебетових карток на сучасні картки з мікропроцесором, що дозволяють здійснювати ширше коло операцій.

Висока стабільність капіталу була підтверджена європейськими стрес-тестами, у яких РКО Вank Рolski SA посів 3-є місце. Великим досягненням стала емісія першого траншу єврооблігацій, що підтвердила наше вміння ефективно використовувати можливості ринків капіталу в сегменті боргового фінансування. Очікуваний прибуток Банку в 2010 році становить понад 3 млрд. злотих. Найближчим часом найбільшим викликом для банку буде зміна продуктової пропозиції для клієнтів. Незабаром Банк запровадить нову привабливу пропозицію розрахунково-ощадного рахунку (ROR) та інтенсифікує роботи пов'язані з покращенням якості обслуговування клієнтів, - зазначив Збігнєв Ягелло.

Позитивні ефекти реалізації нової стратегії найбільш помітні в оцінці Банку ринком, а також в його вартості для акціонерів. РКО Вank Рolski SA є першим банком у регіоні з огляду на ринкову вартість та - як єдина фінансова установа Польщі - увійшов до числа 30-ти найбільших європейських банків з погляду капіталізації.

Банк позитивно оцінюється аналітиками. Останнім часом спостерігається найбільша кількість позитивних рекомендацій серед всіх банків, акції яких котуються на Фондовій біржі. Аналітики рекомендують купувати або акумулювати цінні папери РКО Вank Рolski SA. Курс акції РКО Вank Рolski SA зріс з 26 злотих наприкінці першого півріччя 2009 року до 42 злотих станом на сьогодні, а ринкова вартість - з 32,5 млрд. злотих до 52,5 млрд. злотих. РКО Вank Рolski SA є також найбільшим з біржових товариств з огляду вартості акцій, що знаходяться у вільному обігу, а також питомої ваги в індексі WIG20.

Строк повноважень Правління РКО Вank Рolski SA складає 3 роки і повноваження діючого Правління завершуються 19 травня цього року. В подальшому буде проведено конкурс на посади Членів Правління Банку. Згідно Статуту банку обирати їх буде Спостережна Рада за поданням Голови Правління РКО Вank Рolski SA.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет