• Google+

Золота пам’ятна монета «Український балет»

11 мая 2010 г. — ПАО «Интеграл-банк»

З 30 квітня введена в обіг золота пам’ятна монета «Український балет». Номінал монети – 50 гривень, метал – золото 900 проби, маса – 15,55 г, діаметр – 25,0 мм, тираж – 4 тис. штук.

Монета присвячена українському балету, який відомий у всьому світі багатьма самобутніми та унікальними виконавськими талантами. Українець за походженням Серж Лифар назвав український балет «надзвичайним і повноважним послом України, який відкрив світові душевну щедрість і високу мистецьку красу нашого талановитого народу».

На аверсі монети розміщено малий Державний Герб України (угорі), напис півколом НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ, унизу номінал та рік карбування монети – 50 ГРИВЕНЬ/ 2010 та зображено стилізовану сценічну завісу (ліворуч), пуанти та позначення металу, його проби – Au 900, маси в чистоті – 15,55 та логотип Монетного двору Національного банку України (праворуч).

На реверсі монети розміщено рельєфне зображення танцівниці та дзеркальне – танцівника, ліворуч на тлі стилізованих смуг розміщено горизонтальний напис УКРАЇНСЬКИЙ/ БАЛЕТ.

Автори ескізів: Володимир Таран, Олександр Харук, Сергій Харук. Автори моделей: Володимир Атаманчук, Святослав Іваненко.

Пам’ятна монета номіналом 50 гривень «Український балет» є дійсним платіжним засобом України та обов’язкова до приймання без будь-яких обмежень за її номінальною вартістю до всіх видів платежів, а також для зарахування на розрахункові рахунки, вклади, акредитиви та для переказів.

Інформація НБУ

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет