• Google+

Олександр Дубровін: «Угода з банком «Київ» корисна для банківської системи»

14 апреля 2015 г. — ПАО АБ «Укргазбанк»

Заступник Голови Правління УКРГАЗБАНКУ Олександр Дубровін розповів журналістам інтернет порталу Banki.ua про переваги приєднання банку «Київ» для банківської системи, про роботу банку з корпоративним сектором економіки і про подальші плани розвитку УКРГАЗБАНКУ.

Про переваги переведення активів і зобов'язань неплатоспроможного банку «Київ» до УКРГАЗБАНКУ Олександр Дубровін повідомив: «Перевагою є те, що на банківському ринку був застосований новий інструмент підтримки фінансової стабільності, який називається P&A (абревіатура терміну purchase and acquisitions, з англ - купівля та поглинання ). Сам банк «Київ» - дуже маленький. Приєднання його активів ніяк не вплине на УКРГАЗБАНК. Головним тут є той меседж, який поширився ринком, і який отримали вкладники. Адже це перший досвід в нашій країні, коли всі вкладники неплатоспроможного банку - юридичні особи, фізичні особи, причому і ті, які володіють вкладами понад гарантовану суму, стають клієнтами іншого, стабільно працюючого банку, з абсолютно вільним доступом до своїх коштів. Тобто для них змінюється тільки номер рахунку та реквізити.

Цей новий інструмент особисто я оцінюю як один із найбільш перспективних. У світовій практиці він є досить поширеним».

Підбиваючи підсумки роботи з представниками корпоративного бізнесу Олександр Дубровін зазначив: «У зв'язку з останніми подіями довіра корпоративних клієнтів до державних банків зростає. Це, дійсно, правда і ми розширюємо нашу клієнтську базу корпоративних клієнтів, у тому числі і за рахунок тих банків, що ліквідуються. Сектор державних банків вже сьогодні довів, що держава буде їх підтримувати. Той же УКРГАЗБАНК минулого тижня отримав від уряду додатковий капітал у розмірі 3,2 млрд гривень. Це всі ті фактори, які підсилюють наші конкурентні позиції, тому сегмент корпоративного бізнесу все більше дивиться в бік державних банків».

«У 2015 році ми поставили собі за мету зробити те, що ще не зроблено в УКРГАЗБАНКУ як в сучасному, комфортному і зручному банку. Як це буде, ми показали, відкривши відділення в новому форматі. Ми хочемо забезпечити своїм клієнтам високий рівень обслуговування і максимальний комфорт, властивий сучасному банку. У кредитуванні та проведенні активних операцій ми будемо дотримуватися консервативних принципів, а в якості та комфорті обслуговування - намагатимемося вийти на ринкові позиції», - поділився основними планами в роботі УКРГАЗБАНКУ Олександр Дубровін.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет