• Google+

Олексій Александров: «Наше головне завдання – підтримати клієнтів, які зазнали втрат і розчарувалися в банках»

2 июля 2015 г. — ПАО АБ «Укргазбанк»

Радник Голови Правління УКРГАЗБАНКУ Олексій Александров розповів, як відбувається процес виплати компенсацій вкладникам «Дельта Банку» та інших неплатоспроможних фінустанов. Зокрема, він повідомив, як вирішуються труднощі при організації виплат у Донецькій і Луганській областях, чому постраждалим вкладникам не пропонують відкрити депозит в УКРГАЗБАНКУ, як змінилася робота відділень Банку у зв'язку з організацією процесу виплат, і багато іншого.

Говорячи про проблеми, які довелося вирішувати Банку при організації виплат вкладникам Донецької та Луганської областей, Олексій Александров зазначив, що частина територій знаходиться в зоні АТО, через що працюючих відділень в цих областях набагато менше. «В результаті цього навантаження на відділення, зокрема в прикордонних зонах, суттєво зросла. Всі інші проблеми з виплатами в Луганській та Донецькій областях не відрізняються від проблем в інших регіонах. У той же час вкладники «Дельта Банку» на Донбасі можуть звернутися в будь-яке наше відділення. Ми розуміємо, що багато вкладників, зареєстрованих в зоні АТО або в прикордонних зонах, переїхали в більш спокійні області. І у них повинна бути можливість отримати виплату на всій території країни», - підкреслив радник Голови Правління УКРГАЗБАНКУ.

Крім того, Олексій Александров звернув увагу, що в Банку не стоїть завдання будь-що залучити вкладників неплатоспроможних банків в якості клієнтів УКРГАЗБАНКУ. «Наша головна установка - не тиснути на клієнтів. Ніяких агресивних завдань по залученню нових клієнтів з числа вкладників Дельта Банку перед менеджерами ми не ставили. Нерви вкладників і так на межі. Тільки діалог, пропозиція обслуговуватися в банку, що належить державі, консультації та спеціально підготовлені для даних клієнтів пропозиції - до того моменту, коли вони визначаться з вибором постійного фінансового партнера. При цьому частка коштів, які клієнти залишають в нашому Банку, становить від 28% до 36% коштів залежно від регіону», - сказав Олексій Александров.

Також радник Голови Правління УКРГАЗБАНКУ розповів, як змінився режим роботи відділень Банку у зв'язку із здійсненням виплати компенсацій вкладникам. «Дуже важливо донести до вкладників позицію, що ми аж ніяк не намагаємося ускладнити їхнє життя і обмежити доступ до своїх грошей. Для будь-якого банку такий одномоментний наплив клієнтів - серйозна перевірка. Каси банків зазвичай закриваються в період з 15:00 до 16:00, а потім проходять необхідні внутрішньобанківські процедури закриття дня, формування звітності - невидима сторона життя для клієнта. Так от, ми продовжили завершення операційного дня з 16:00 до 19:00. Тобто якщо раніше касири йшли додому в шість-сім годин вечора, то уявіть, коли вони закінчують роботу зараз. Збільшилося навантаження і на співробітників контакт-центру. Вони цілодобово трудяться в посиленому режимі. Якщо раніше вночі у нас працювала невелика кількість операторів, то тепер кількість операторів вдень і вночі, а також у робочі та вихідні дні однакова. Завдання одне - підтримати клієнтів, які зазнали втрат і розчарувалися в банках», - підкреслив Олексій Александров.

Станом на 27 червня 2015 року УКРГАЗБАНКОМ було виплачено 663 896 055,67 грн 32 652 клієнтам «Дельта Банку», а також 56 883 908,59 грн 3 763 клієнтам банку «Київська Русь».

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет