• Google+

Поради Ерсте Банку: Як уникнути зайвих витрат на відпочинку?

15 июля 2009 г. — ПАО «Фидокомбанк»

− Краще рішення: поєднання готівки та платіжної картки

− Незалежно від того, куди ви їдете відпочивати, картковий рахунок вигідніше відкривати у валюті основного доходу

− Розраховуватись платіжними та кредитними картками під час відпочинку не лише зручно, але й безпечно


Дуже часто туристи, плануючи відпустку, забувають заздалегідь дізнатись про різні можливості розрахунків в країні відпочинку. «Після поїздок ми зазвичай буваємо шоковані великими витратами. Для того, щоб зайві витрати не псували ваш відпочинок, ми хочемо дати всім туристам корисні поради для поїздок закордон», – розповідає Олександр Яблунівський, начальник управління платіжних карток ВАТ «Ерсте Банк».

Поєднуйте різні моделі розрахунків

Експерти Ерсте Банку рекомендують поєднувати різні моделі розрахунків закордоном – готівку та платіжну картку. Платіжні картки дуже популярні завдяки своїй безпеці. Якщо картка загублена або вкрадена – лише за допомогою одного дзвінка ви можете заблокувати картку та таким чином зберегти гроші на вашому рахунку. Безумовно, слід мати при собі частину грошей готівкою, для сплати невеликих сум або як резерв на випадок втрати картки. Важливо також пам’ятати, що при розрахунку платіжною карткою в торгівельних мережах банк не знімає комісію, як наприклад, при знятті коштів через банкомат.

Дорожні чеки з кожним роком все більше витісняються платіжними картками. Як модель розрахунку, вони значно програють в зручності, а при обміні на готівку сумарна комісія частіше вища, ніж при знятті готівки по картці.

Картковий рахунок вигідніше відкривати в тій валюті, в якій у вас основний дохід

Якщо ваш дохід в гривні, то краще за все мати картковий рахунок також у гривні – вигідніше розраховуватись цією карткою незалежно від країни відпочинку. Таким чином, ви економите час та різницю на обмінних операціях, оскільки не кожну валюту можна придбати в Україні, тим більше за вигідним курсом. «Ваш гривневий рахунок завжди можуть при необхідності поповнити рідні або друзі.. Протягом лише декількох годин ви зможете скористатися цією сумою за допомогою платіжної картки. А процес поповнення валютного рахунку складніший – вашому родичу або знайомому необхідно відкрити рахунок на себе та переказом поповнити рахунок або ж мати довіреність на користування вашим рахунком», – розповідає О. Яблунівський.

Платіжні та кредитні картки не тільки вигідні, але й зручні під час відпустки

Для того, щоб сплачувати відсоток агентству за організацію туру, ви з легкістю можете підібрати готель, взяти на прокат автомобіль і купити авіаквитки через інтернет, при цьому зекономите певну суму грошей. В цьому випадку платіжна картка є гарантом при бронюванні, а також дає можливість здійснювати покупки через інтернет. Щоб контролювати рух коштів на картковому рахунку, слід підключити послугу СМС-повідомлень про трансакції по картці.

Ще однією перевагою картки є те, що при перетині кордону Ван не потрібно декларувати суму грошей яку ви взяли з собою.

У випадку недостатньої кількості грошей перед відпусткою для непередбачених витрат або покупок закордоном, відкрийте кредитну картку у вашому банку. «Кредитні картки мають пільговий період за взятий кредит при розрахунку в торговельній мережі, що дозволяє вам після повернення поповнити рахунок на використану суму відразу після отримання заробітної плати, і при цьому нічого не втратити. Кредитні картки ми відкриваємо лише клієнтам, які отримують заробітну плату на рахунки в Ерсте Банку», – ділиться досвідом Олександр Яблунівський.

Куди вигідніше їхати

Якщо ж ви вирішили взяти з собою євро, то вигідніше всього мати при собі євро в Туреччині, Португалії та Хорватії, а поїздка у Францію чи Італію буде найбільш витратною – євро тут коштує набагато менше.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет