• Google+

Ерсте Банк підтримав конференцію TEDxKyiv 2011 «Підприємництво»

29 июля 2011 г. — ПАО «Фидокомбанк»

В червні Ерсте Банк виступив генеральним партнером «конференції ідей, вартих поширення» — TEDxKyiv 2011 «Підприємництво». Вже вп’яте захід зібрав в Києві лідерів думок з різних куточків України та світу для обміну яскравими та надихаючими ідеями. Організаторам вдалося об’єднати людей, що сприймають підприємництво в широкому значенні цього слова та діляться своїм надихаючим досвідом створення та розвитку інноваційного бізнесу.

Нижче — декілька яскравих прикладів ідей, що нас надихнули. Більше надихаючих і вартих поширення ідей можна знайти на сайті TEDxKyiv.

Андрій Худо, співвласник компанії «Мережа концептуальних та авторських ресторанів "!Фест"», якій належать 15 закладів у Львові (в тому числі «Криївка», «Гасова лампа» та «Мазох-кафе»): «Ми творимо в стилі фанк і вважаємо, що немає меж креативу, бо ця межа може бути лише у голові. Ми продаємо не їжу, а емоції, і в кожному з наших закладів маємо не менше, ніж 10 "вау-ефектів", що запам'ятовуються відвідувачам».

Дмитро Городницький та Євген Павлій, студенти одеської комп’ютерної академії «Шаг», переможці українського фіналу номінації «Software design» конкурсу «Microsoft Imagine Cup 2011»: «Технологія, покликана соціалізувати сліпоглухонімих людей — фантастика? Вона проста і геніальна: це дешевий — дешевший у десятки разів від аналогів — спосіб, за допомогою вібрації передає на долоню сліпоглухонімої людини знаки азбуки Брайля і приймає від неї команди для комп’ютера».

Яна Баранова, засновниця центру психологічного консультування у Донецьку та благодійної організації «Золотой вєк України», що являє собою добровільне об’єднання психологів різних напрямів з ціллю формування позитивного мислення та оздоровлення нації шляхом реалізації проектів з безкоштовного консультування школярів, батьків, молодих пар. На даний момент основним напрямом її діяльності є робота із ув’язненими. Спільно із органами місцевої влади та бізнесом вона створює реабілітаційний центр, в якому колишні ув’язнені зможуть отримати робочу спеціальність, а у подальшому й працевлаштуватись. «В Донецькій області в місцях позбавлення волі перебувають більше 20 тисяч людей, в Україні — 200 тисяч. Отже, кожен третій чоловік на Донбасі був, є чи опиниться за гратами. Як люди, що відсиділи строк, можуть вийти і влаштувати життя, якщо вони за роки за ґратами взагалі не працювали? Необхідно звернути увагу на колонії та їхній людський потенціал — ув'язнених, які можуть і хочуть працювати».

Сельма Проданович, підприємець і філантроп, коннектор бізнес-можливостей, бізнес-ангел з більш як 20-річним досвідом у цих сферах. Вона започаткувала компанію Brainswork, що налічує 132 партнера по спільному консультуванню, фінансуванню та поєднанню потенціалу прогресивних ініціатив по всьому світу, була одним з ініціаторів форуму IncrediblEurope. Вона запропонувала такі концепції як Chief Networking Officer (Директор з нетворкінгу), стратегію бізнес-девелопменту “brainsworking”, а також підхід до інвестування “з точки зору бізнес-ангеліни”. «Ми маємо піклуватися про людей, планету та прибуток. Наприклад, для підтримки соціального проекту необхідно 400 тисяч гривень. Звичайно, у жодного з нас немає таких грошей. Але для групи з 400 людей підтримка цього підприємства буде цілком реальною, чи не так?».

Бліс Браун, засновниця і президент компанії Imagine Chicago, що культивує та виплекує бізнес ідеї у ініціативи, проекти і програми. Вона має великий професійний досвід як фасилітатор, консультант, тренер не лише у США, але й у всьому світі. Є мамою трьох дітей. «На жаль, ми не маємо можливості розробити стратегічний план по створенню власної дитини! Будьмо відкритими до життя! В усьому, що б ви не робили, міркуйте як мама, бо насправді ми всі вагітні … нашими ідеями!».

«Для нас TEDxKyiv є однією з подій, які надихають і наповнюють ідеями, — прокоментувала участь банку у події Ярина Лукань, начальник Управління комунікацій АТ «Ерсте Банк». — TEDx — це платформа для людей, які знають, як щось зробити краще, і готові ділитися своїм досвідом і знаннями. Присвячена трансформаційному підприємництву, конференція є для нас ще й можливістю підтримати підприємців і залучити їх до більш творчого підходу при створенні та розвитку бізнесу, ґрунтуючись не тільки на матеріальних, але і на соціальних цінностях».

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет