• Google+

Міністерство фінансів має намір залучити до капіталу і управління УКРГАЗБАНКУ міжнародні фінансові організації

21 апреля 2015 г. — ПАО АБ «Укргазбанк»

20 квітня 2015 pоку в Українському кризовому медіа-центрі відбувся прес-брифінг першого заступника Міністра фінансів Ігоря Уманського, голови Комітету з призначень, президента Київської школи економіки Джорджа Логуша та Голови Правління УКРГАЗБАНКУ Кирила Шевченка щодо результатів конкурсного відбору на посаду Голови Правління фінустанови і подальших планів щодо покращення її корпоративного управління.

За словами Джорджа Логуша, Комітет з призначень розглянув п’ять кандидатів, яких запропонувало Міністерство фінансів, провів інтерв’ю зі всіма п’ятьма і вислухав їх бачення подальшого розвитку Банку, після чого було обрано кандидатуру Кирила Шевченка і запропоновано Уряду затвердити його як Голову Правління УКРГАЗБАНКУ.

Перший заступник міністра фінансів Ігор Уманський повідомив, що стратегія розвитку УКРГАЗБАНКУ повинна пройти затвердження Міністерства фінансів, а в разі необхідності і Кабінету Міністрів України. Він також повідомив про головні завдання банку на майбутнє.

«Ми бачимо, що банк повинен стати, в першу чергу, головним в підтримці малого і середнього бізнесу, а також заходів з енергоефективності», - підкреслив Ігор Уманський.
Він також повідомив, що Міністерство фінансів має намір активізувати перемовини з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР), Світовим банком та Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) щодо залучення їх до управління і капіталізації УКРГАЗБАНКУ.

«Ми б хотіли бачити і ЄБРР, і Світовий банк, і, можливо, Міжнародну фінансову корпорацію в капіталі Банку. В першу чергу, не стільки заради залучення саме капіталу, а для забезпечення іншої якості управлінських процесів, а також можливості залучення самого УКРГАЗБАНКУ до їхніх програм в Україні», - зазначив Ігор Уманський.

В свою чергу Голова Правління УКРГАЗБАНКУ Кирило Шевченко відзначив, що Банк також буде працювати в напрямку збільшення активів і пасивів за рахунок приєднання інших банків. Він нагадав, що зараз така процедура відбувається з банком «Київ».

«Це перший, але я дуже сподіваюсь, що не останній крок в цьому напрямку бізнесу. Це дуже важливий інструмент по стабілізації банківської системи України», - підкреслив Кирило Шевченко.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет