• Google+

УКРГАЗБАНК готовий виконати свої зобов’язання щодо приєднання банку «КИЇВ»

12 февраля 2015 г. — ПАО АБ «Укргазбанк»

11 лютого 2015 року Кабінет Міністрів України прийняв рішення про виведення банку ПАТ «АКБ «КИЇВ» з ринку шляхом відчуження всіх активів та зобов’язань на користь АБ «УКРГАЗБАНК». Таке рішення дозволить в повній мірі вирішити проблеми його клієнтів та захистити їх кошти.

Згідно рішення Уряду України, щодо ПАТ «АКБ «КИЇВ» буде застосовано спеціальну процедуру, передбачену статтями 39, 411 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», яка дозволить вивести банк із ринку, водночас забезпечивши переведення депозитів його вкладників в інший банк з державною часткою. Після передання зобов’язань ПАТ «АКБ «КИЇВ» до АБ «УКРГАЗБАНК» власники коштів – не тільки фізичні, але й юридичні особи (включаючи професійні спілки) – будуть мати повний доступ до своїх рахунків (у тому числі депозити, що перевищують 200 тисяч гривень) та зможуть вільно ними розпоряджатися.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб здійснюватиме технічно-організаційне забезпечення реалізації рішення Уряду шляхом запровадження тимчасової адміністрації в ПАТ «АКБ «КИЇВ», проведення інвентаризації, формування реєстрів активів та зобов’язань тощо.

«Держава – відповідальний власник, який здійснює необхідні заходи із забезпечення збереження коштів вкладників. Одночасно держава прагне бути ефективним власником. Банк «КИЇВ» - невеликий банк, який не зміг пройти крізь кризу. Держава виступає за консолідацію своїх активів у банківській системі, що захистить інтереси вкладників, збільшить ефективність роботи банків, зменшить витрати на їх адміністрування та дасть змогу краще протистояти викликам сьогодення», сказала з цього приводу Міністр фінансів України Наталія Яресько.

Таке рішення Уряду та Національного банку України колектив АБ «УКРГАЗБАНК» зустрів із готовністю та розумінням.  «УКРГАЗБАНК повністю готовий до приєднання активів та пасивів банку «Київ», що, безумовно, зменшить тиск на Фонд гарантування вкладів та забезпечить головну соціальну місію банку – підвищення довіри до банківської системи України та її подальшу стабілізацію. Застосування цього механізму допоможе врятувати не тільки вкладників в рамках суми, гарантованої державою, а й інших клієнтів - юридичних осіб. Більше того, саме в такого роду діяльності менеджмент вбачає стратегічний шлях як розвитку власне УКРГАЗБАНКУ, так і продуктивну систему державного регулювання задля підвищення рівня ефективності банківського сегменту ринку в цілому», повідомив в.о. Голови Правління АБ «УКРГАЗБАНК» Кирило Шевченко.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет