• Google+

УКРГАЗБАНК став учасником урядової програми з енергоефективності

9 апреля 2015 г. — ПАО АБ «Укргазбанк»

УКРГАЗБАНК став одним із учасників урядової програми по наданню населенню кредитів та компенсації витрат на заходи щодо енергоефективності.

В середу, 8 квітня, Віце-прем'єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та жилого комунального господарства України Геннадій Зубко повідомив, що Кабінет Міністрів України прийняв постанову про компенсації витрат громадян України по енергоефективності, зокрема придбанню «негазових» котлів, утепленню індивідуальних будинків, а також багатоповерхівок.

«Урядом передбачено 343 млн грн на цю програму, які будуть розподілені за трьома напрямками. 47,6 млн грн – на компенсацію придбання «негазових» котлів, 198 млн грн – на компенсацію коштів на утеплення індивідуальних будинків, зокрема, придбання матеріалів на покрівлю, вікна, утеплення стін та приладів обліку теплової енергії. 97,9 млн грн – на компенсацію придбання енергоефективного обладнання та матеріалів ОСББ», - пояснив Геннадій Зубко.

Уряд очікує, що додатково на цю програму буде залучено 1,23 млрд грн приватних інвестицій, а загальний обсяг інвестицій на заходи енергоефективності складатиме 1,5 млрд грн.

До реалізації урядової програми долучено три державні банки, зокрема УКРГАЗБАНК.

«Уряд раніше заявляв про можливість компенсації частини кредитів, які населення та ОСББ будуть брати на енергоефективні заходи, тому на це рішення Кабміну дуже чекали, особливо з урахуванням росту тарифів на комунальні послуги. УКРГАЗБАНК, як перший український банк, який почав кредитувати ОСББ, прекрасно розуміє проблеми, які їх хвилюють, і багато з яких можна було б вирішити, якби ОСББ більш активно використовували кредитні програми для вирішення своїх потреб. Проте високі відсоткові ставки та недовіра до банків в цілому гальмували цей процес. Ми сподіваємося, що саме це рішення Кабінету Міністрів дасть сигнал для ОСББ, що вартість кредиту можна зменшити за рахунок компенсації, а Уряд покаже, що він не на словах, а реальними діями підтримує як населення, так і ОСББ», - відзначив начальник управління малого і середнього бізнесу УКРГАЗБАНКУ Микола Ільїнов.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет