• Google+

УКРГАЗБАНК взяв участь у обговоренні енергоефективних заходів в ОСББ/ЖБК м. Києва

31 марта 2015 г. — ПАО АБ «Укргазбанк»

25 березня 2015 року відбулася робоча нарада Комісії Українського союзу промисловців і підприємців «Стимулювання впровадження енергоефективних заходів в будівлях ОСББ/ЖБК м. Києва». Метою проведення наради була організація ефективної взаємодії між ОСББ/ЖБК та вітчизняними виробниками енергоефективного обладнання та матеріалів в процесі відбору та реалізації проектів з термомодернізації будинків.

Як зазначили учасники робочої наради, комплексна теплова модернізація об’єктів та житлового фонду України на сьогодні потребує  фінансування в обсязі близько 870 млрд грн. Це дозволить не тільки скоротити споживання ними енергоресурсів на 50%, а й сприятиме розвитку промисловості енергоефективного обладнання та матеріалів.

Начальник управління малого і середнього бізнесу УКРГАЗБАНКУ Микола Ільїнов, який брав участь у нараді, підкреслив, що джерелом залучення коштів на впровадження енергоефективних заходів в житловому фонді можуть бути цільові банківські кредити з вигідними умовами для ОСББ/ЖБК.

«Підвищення енергоефективності і термомодернізація житлового фонду – це першочергові питання для держави, яка прагне скоротити свою залежність від імпортних енергоресурсів. На жаль, далеко не всі ОСББ і ЖБК можуть забезпечити проведення цих робіт власним коштом. Банківський кредит міг би стати дієвим інструментом, за умови, якби держава розробила механізм компенсації відсоткової ставки тим ОСББ та ЖБК, які за кредитні кошті реалізують програми термомодернізації власного житлового фонду», - зазначив Микола Ільїнов.

Нагадаємо, УКРГАЗБАНК бере активну участь у кредитуванні представників ОСББ на реконструкцію, поточний та капітальний ремонт конструктивних елементів житлових будинків, у т.ч. із застосуванням енергозберігаючих технологій і обладнання.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет