• Google+

УКРГАЗБАНК завершив процедуру приєднання активів і пасивів ПАТ «АКБ «Київ»

26 июня 2015 г. — ПАО АБ «Укргазбанк»

УКРГАЗБАНК успішно завершив реалізацію унікального для української банківської системи процесу підтримки фінансової стабільності. Відповідно до рішення Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2015 року щодо виведення з ринку банку ПАТ «АКБ «Київ» шляхом відчуження всіх його активів та зобов’язань на користь АБ «УКРГАЗБАНК» повідомляємо, що 25 червня 2015 року АБ «УКРГАЗБАНК» завершив процедуру приєднання ПАТ «АКБ «Київ».

Відтепер усі клієнти неплатоспроможного банку стають клієнтами стабільно працюючого УКРГАЗБАНКУ, 94,7% якого належать державі, що є додатковою гарантією його надійності. Клієнти отримають доступ до власних коштів, зможуть здійснювати широкий спектр банківських операцій, користуватися спеціальними продуктами та програмами. Банк орієнтується на довгострокову співпрацю, яка базується на високій відповідальності за грошові ресурси клієнтів. УКРГАЗБАНК гарантує своїм клієнтам послуги бездоганної якості, індивідуальний підхід та задоволення від співпраці.

«Це перший досвід у нашій країні застосування нового механізму підтримки фінансової стабільності - P&A, коли всі вкладники неплатоспроможного банку - юридичні особи, фізичні особи, причому і ті, які володіють вкладами понад гарантовану суму, стають клієнтами іншого, стабільно працюючого банку, з абсолютно вільним доступом до своїх коштів. Тобто для них змінюється тільки номер рахунку та реквізити. Цей інструмент особисто я оцінюю як один із найбільш перспективних. У світовій практиці він є досить поширеним.

Для нас як державного банку надзвичайно важливим є той факт, що саме на базі УКРГАЗБАНКУ відбулося приєднання активів та переведення усіх клієнтів неплатоспроможного банку, а не ліквідація, як це відбувалося раніше. У цьому випадку держава продемонструвала величезну відповідальність перед усіма клієнтами  банку «Київ» - як фізичними, так і юридичними особами, адже він також був державним, і його ліквідацію не можна було допустити. Застосування такого механізму знизить навантаження на Фонд гарантування вкладів і в подальшому слугуватиме основою для стабілізації усієї банківської системи і її повернення до ефективної діяльності», - зазначив Голова Правління АБ «УКРГАЗБАНК» Кирило Шевченко.

Для початку обслуговування у відділеннях АБ «УКРГАЗБАНК» та з метою уникнення черг клієнтам ПАТ «АКБ «Київ» необхідно звернутися до контакт-центру АБ «УКРГАЗБАНК» для реєстрації та перевірки інформації за телефоном: 0 800 309 000 (дзвінки зі стаціонарних телефонів у межах України безкоштовні), 044-494-46-50, або з мобільного - 358. Реєстрація здійснюється цілодобово. Для спрощення процесу пошуку клієнта в реєстрі клієнтів банку «Київ», бажано назвати свій індивідуальний номер платника податку (ІПН). Працівники контакт-центру призначать дату та адресу відділення АБ «УКРГАЗБАНК», до якого Ви зможете звернутися для подальшого обслуговування.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет