• Google+

УКРГАЗБАНКУ підтвердили кредитний рейтинг на рівні uaAА-

5 октября 2015 г. — ПАО АБ «Укргазбанк»

30 вересня 2015 року рейтинговий комітет рейтингового агентства «Експерт-Рейтинг» прийняв рішення про підтвердження кредитного рейтингу УКРГАЗБАНКУ за національною шкалою на рівні uaAА-. Як відзначає агентство, позичальник з таким рейтингом характеризується дуже високою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками.

Приймаючи рішення про підтвердження кредитного рейтингу, агентство керувалося підсумками роботи Банку за перше півріччя 2015 року, а також висновками, зробленими в результаті аналізу статистичної звітності Банку за липень-серпень 2015 року.

Агентство повідомляє, що УКРГАЗБАНК дуже добре забезпечений регулятивним капіталом: станом на 1 вересня 2015 року норматив адекватності регулятивного капіталу (Н2) Банку із запасом перевищував і встановлене НБУ граничне значення, і середній показник даного нормативу по банківській системі України. Також станом на початок вересня 2015 року УКРГАЗБАНК був добре забезпечений ліквідністю: всі три нормативи ліквідності Банку (Н4, Н5 і Н6) із запасом перевищували встановлені регулятором граничні рамки, а значення Н4 і Н5 були вищі за середньоринкові показники.

«У квітня 2015 року УКРГАЗБАНК було докапіталізовано на суму 3,204 млрд грн. Друга частина докапіталізації Банку на суму 633 млн грн (пов'язана із здійсненням процедури приєднання активів і зобов'язань банку «Київ») відбулася в липні поточного року. Таким чином, ключовий акціонер УКРГАЗБАНКУ держава Україна підтвердила на практиці той високий рівень зовнішньої підтримки, який виступає одним з ключових факторів, що впливають на високий кредитний рейтинг Банку», - наголошується в повідомленні агентства.

Агентство також підкреслює, що здатність УКРГАЗБАНКУ генерувати прибуток в складний економічний період (за підсумками II кварталу 2015 прибуток Банку склав 83,469 млн грн) заслуговує на позитивну оцінку.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет