• Google+

УКРГАЗБАНКУ підтвердили кредитний рейтинг на рівні uaAА-

26 марта 2015 г. — ПАО АБ «Укргазбанк»

26 березня 2015 року рейтинговий комітет рейтингового агентства «Експерт-Рейтинг» прийняв рішення про підтвердження кредитного рейтингу УКРГАЗБАНКУ за національною шкалою на рівні uaAА-. Як зазначає агентство, позичальник з таким рейтингом характеризується високою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками.

Приймаючи рішення про підтвердження кредитного рейтингу, агентство керувалося основними підсумками роботи УКРГАЗБАНКУ за 2014 рік, особливою і регулярною інформацією Банку як емітента цінних паперів, а також рішенням Кабінету Міністрів України від 18 березня 2015 року про докапіталізацію фінустанови, що послужить додатковою гарантією її стабільності.

Кошти у розмірі 3,2 млрд грн, отримані в рамках докапіталізації, будуть спрямовані на розвиток Банку, формування додаткових резервів, а також на кредитування української економіки, що є стратегічно важливим напрямком діяльності фінансової установи.

Як зазначає агентство, в 2014 році УКРГАЗБАНКУ вдалося уникнути відтоку коштів фізичних і юридичних осіб, навпаки, їх портфелі показали хороший приріст. Ключові статті доходів Банку за підсумками року в порівнянні з попереднім також продемонстрували позитивну динаміку.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет