• Google+

Уряд затвердив на посаду Голови Правління УКРГАЗБАНКУ Кирила Шевченка

17 апреля 2015 г. — ПАО АБ «Укргазбанк»

Кабінет Міністрів України на засіданні 15 квітня ухвалив рішення рекомендувати Наглядовій Раді УКРГАЗБАНКУ затвердити на посаді Голови Правління банку нинішнього виконуючого обов’язки керівника фінустанови Кирила Шевченка. Таке рішення Уряд прийняв за поданням Міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса та на підставі рішення комітету з призначень, ухваленого на засіданні комітету 10 квітня.

Кирило Шевченко має 20-річний досвід роботи в банківський сфері, 15 з яких - на керівних посадах. З 26 грудня 2014 року Кирило Євгенович виконує обов’язки Голови Правління УКРГАЗБАНКУ.

Міністр фінансів України Наталія Яресько привітала рішення Уряду і висловила сподівання, що призначення Кирила Шевченка Головою Правління державного УКРГАЗБАНКУ забезпечить його стабільний розвиток.

«Ми вітаємо рішення Уряду  і сподіваємось, що призначення нового керівника з таким великим досвідом роботи у банківській сфері на керівних посадах покращить корпоративне управління державним банком та забезпечить стабільний та сталий розвиток цього банку», - зазначила Наталія Яресько.

Відкритий конкурс на заміщення вакантної посади Голови Правління УКРГАЗБАНКУ було оголошено 26 грудня 2014 року в рамках заходів щодо підвищення ефективності управління державними банками та посилення їхньої фінансової спроможності, які проводяться Урядом і Міністерством фінансів. Попередній відбір кандидатів в рамках процедури проводився спеціально створеною для цього Комісією з питань конкурсного відбору керівників УКРГАЗБАНКУ. На посаду Голови Правління УКРГАЗБАНКУ претендував 21 кандидат.

Забезпечення стійкості фінансової системи країни і надійності банківських вкладів громадян у державних банках є пріоритетом Міністерства фінансів та Уряду. Тому на Кирила Шевченка буде покладено завдання забезпечити формування чіткої стратегії УКРГАЗБАНКУ, становлення його як фінансової інституції, пріоритетами роботи якої буде фінансування малого та середнього бізнесу, проектів у галузі енергоефективності, а також створення у середньостроковій перспективі засад для залучення інвесторів до капіталу банку.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет