• Google+

Кирило Шевченко: «Вкладники почали повертатися, ми бачимо це по УКРГАЗБАНКУ»

17 апреля 2015 г. — ПАО АБ «Укргазбанк»

Голова Правління УКРГАЗБАНКУ Кирило Шевченко взяв участь у програмі «Інформаційний ранок» в ефірі радіо «Голос Столиці». Кирило Євгенович розповів про поточну ситуацію в банківській сфері та в УКРГАЗБАНКУ зокрема, про динаміку депозитних вкладів населення та їх довіру до банків, а також про подальші плани розвитку УКРГАЗБАНКУ.

«Вкладники почали повертатися, ми бачимо це по УКРГАЗБАНКУ. Ми ведемо щоденну статистику. Порівнювати динаміку депозитних вкладів зі спокійними часами буде не коректно. Ми порівнюємо день до дня, місяць до місяця. Можу сказати, що кількість нових клієнтів - вкладників в нашому банку в порівнянні з минулим місяцем збільшилася на 30%», - повідомив Кирило Євгенович.

Про те, що перешкоджає скасуванню обмежень на зняття депозитних вкладів та зниженню процентних ставок Кирило Шевченко повідомив: «Є декілька чинників, які впливають на повернення до нормальної роботи банків. Перший і найголовніший, який впливає на скасування обмежень, пов'язаних, в першу чергу, з депозитами, це те, коли закінчиться задеклароване НБУ очищення банківської системи. Чому існують побоювання: є здорова частина банківської системи, яка абсолютно спокійно може працювати в умовах скасування будь-яких обмежень. Здорові банки не бояться, а будуть тільки раді зробити такий крок, відчуваючи перспективи нормалізації ситуації. Але є побоювання у НБУ, що зараз не всі готові до такого кроку, і є банки, які можуть не пройти цей процес».

Про повернення довіри вкладників Голова Правління зазначив: «У кожного банку, незалежно від форми власності та розміру, є певний набір інструментів залучення клієнтів. З моєї точки зору, на жаль, довіру втратила вся банківська система, більшою мірою, ніж конкретні банки. І потрібно говорити про повернення довіри до системи. Механізми такі є, і тут без участі держави ми не обійдемося. Один з таких механізмів зараз реалізується на базі УКРГАЗБАНКУ, до якого приєднуються активи і пасиви банку «Київ».

Кирило Євгенович також поділився подальшими планами розвитку УКРГАЗБАНКУ: «У нас є стратегія розвитку та стратегія укрупнення. Ми б хотіли, щоб в УКРГАЗБАНК прийшов іноземний інвестор, який зможе впровадити кращі світові практики, системи та підходи до управління - це наша перша задача. Друга - ми хочемо збільшувати банк за рахунок механізмів Р&А - операцій з приєднання активів і пасивів інших банків. Це наші стратегічні завдання для того, щоб протягом найближчих 5 років вивести УКРГАЗБАНК на інший рівень, ну а далі наш власник буде приймати рішення. Можливо, знайдеться хороший покупець, і банк буде проданий».

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет