• Google+

OTP Group підбиває підсумки першого кварталу 2015 року

19 мая 2015 г. — ПАО «ОТП Банк»

Підсумком роботи OTP Group в першому кварталі 2015 року став скоригований прибуток у розмірі 28,3 млрд форинтів. Отриманий результат значно перевищує показники попереднього кварталу, хоча й демонструє 20% зниження прибутку в річному обчисленні. Поліпшення фінансового результату обумовлено, головним чином, скороченням операційних витрат, оптимізацією витрат на покриття ризиків, а також збільшенням операційного прибутку на 8%.

Так, операційні витрати Групи за перший квартал скоротилися на 12%. Істотно знизили даний показник всі великі структури Групи: материнський банк Групи OTP Bank Plc. - на 8%, дочірній банк OTP в Болгарії - на 18%, російський та український дочірні банки на 21% і 38%, відповідно.

У першому кварталі 2015 року відбувся істотний географічний перерозподіл вкладу дочірніх структур в консолідований прибуток OTP Group. Прибуток материнського банку Групи OTP Bank Plc. склав 29,4 млрд форинтів, дочірнього банку OTP в Болгарії - 17,6 млрд форинтів (що є його найкращим квартальним результатом за всю історію), а фінансовий результат всіх дрібніших дочірніх структур в сукупності склав 1 млрд форинтів. Українському АТ «ОТП Банк» вдалося істотно скоротити збитки в порівнянні з попереднім кварталом - до 11,3 млрд форинтів. Російський дочірній банк зафіксував негативний результат у розмірі 11, 4 млрд форинтів.

Загальний кредитний портфель OTP Group, скоригований з урахуванням коливань валютних курсів, скоротився на 4% в квартальному і на 10% в річному обчисленні. Такий результат, зокрема, обумовлений процесами погашення, реструктуризації і конвертації позик в материнському банку в Угорщині.

Депозитний портфель OTP Group, скоригований з урахуванням коливань валютних курсів, залишився на колишньому рівні в порівнянні з попереднім кварталом, проте в річному численні продемонстрував істотне збільшення на 12%. З найбільших структур Групи портфель вдалося суттєво збільшити материнському банку Групи OTP Bank Plc. - на 9%, дочірньому банку OTP в Болгарії - на 13%, російському та українському дочірнім банкам - на 6% і на 4% відповідно.

OTP Group зберігає надійну ліквідність і міцну капіталізацію: станом на кінець березня валові ліквідні резерви Групи перевищили еквівалент 8 млрд євро, а консолідований коефіцієнт достатності базового капіталу першого рівня (Common Equity Tier 1) OTP Group склав 13,0%.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет