• Google+

УКРГАЗБАНК увійшов до ТОП-5 ренкінгу інформаційної прозорості банків

10 марта 2015 г. — ПАО АБ «Укргазбанк»

УКРГАЗБАНК увійшов до ТОП-5  ренкінгу інформаційної прозорості банків України за результатами 2014 року. Щорічне дослідження проведено «Українським кредитно-рейтинговим агентством» (UCRA) на підставі доступної інформації на сайтах 26 найбільших фінансових установ - банків I і II групи за класифікацією НБУ.

«Інформаційна відкритість є однією з головних цінностей корпоративної культури УКРГАЗБАНКУ. Ми відкриті як перед клієнтами, так і перед партнерами, адже доступність інформації про банк важлива для підтримки довіри не лише існуючих клієнтів, а й для потенційних користувачів банківських послуг. Наша робота і надалі буде ґрунтуватися на довірі та взаєморозумінні, без яких практично неможлива ефективна робота, а в результаті - економічне зростання», - зазначив в.о. Голови Правління УКРГАЗБАНКУ Кирило Шевченко.

Аналіз проводився відповідно до методології агентства, розробленої з урахуванням міжнародної практики розкриття інформації. У ході дослідження аналізувалося розкриття інформації за 3 основними блоками: структура власності та корпоративне управління; операційна діяльність та фінансова звітність, а також менеджмент і колегіальні органи.

У складі кожного блоку аналізувався ряд критеріїв, кожен з яких має певну вагу. За кожен з аналізованих критеріїв, залежно від якості розкриття інформації, присвоювалася певна кількість балів. У випадку, якщо рівень прозорості декількох банків збігався, додатково аналізувалася сума балів кожного банку за найбільш важливими критеріями.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет