• Google+

Вигідні вклади з капіталізацією відсотків

29 октября 2023 г. — Банки Украины

Депозит з капіталізацією – це найвигідніший тип вкладу, якщо ви прагнете накопичити максимально можливу суму коштів за 1-2 роки. Вклади з поповненням та капіталізацією є в лінійці більшості банків, а найвищу на сьогодні ставку 16,25% річних ви знайдете в американському Агропросперіс Банку.

Як це працює?

Капіталізація відсотків по депозиту – це щомісячне нарахування та виплата доходу за вкладом, коли цей дохід не видається вам на руки, а додається до початкової суми вашого вкладу. Щомісяця зростає сума вашого внеску, відповідно – зростає і процентний дохід, адже кожного разу відсоток нараховується на все більшу і більшу суму.

Наприклад, якщо ви розмістили сто тисяч гривень під 16,25% річних, то першого місяця ця ставка буде нарахована на початковий внесок і ви отримаєте орієнтовно 1100 гривень доходу після оподаткування. Ці гроші приєднаються до тіла вкладу і наступного місяця ставка буде нараховуватися вже на збільшену суму 101 100 грн.

Крім того, такі програми зазвичай передбачають також опцію поповнення початкової суми додатковими внесками – ще одна можливість швидше зібрати потрібні кошти.

Кому підійде депозит з поповненням і капіталізацією процентів?

Така депозитна програма не просто захищає ваші кошти від інфляції, вона дозволяє їх максимально накопичити – як внаслідок ваших регулярних поповнень, так і завдяки щомісячному приєднанню виплачених процентів. За таких умов зберегти та примножити кошти буде набагато простіше, ніж відкладаючи їх дома, на поточний рахунок або класичну вкладну програму.

Отже, це буде ідеальним рішенням для людей, які:

Як обрати найкращий варіант?

Окрім розміру відсоткової ставки, є ряд інших важливих критеріїв, на які варто звернути увагу при підборі даної вкладної програми.

По-перше, обов’язково має бути можливість поповнення вкладу, адже це дозволить вам якомога більше відкласти та якомога більше додаткового доходу отримати. Тут треба не лише впевнитися в наявності цієї опції, а й перевірити умови – як часто, в який період та на яку суму ви зможете збільшувати ваш рахунок.

Важливо зазначити, що капіталізація депозиту – це вигідне рішення лише у випадку довгострокових вкладів мінімум на 12 місяців, а краще на 2-3 роки, адже за короткий період ефект не буде таким помітним. Тож обирайте лише довгі терміни.

І насамкінець не забудьте перевірити умови пролонгації. Якщо ви розмістили кошти на 2 роки заради оплати навчання дитини в закордонному виші, то погодьтеся, що, коли прийде час його оплачувати, буде прикро дізнатися, що ваш договір продовжено ще на 2 роки.

В якому банку відкрити вклад з капіталізацією?

На сьогоднішній день найкращі вклади з капіталізацією та поповненням терміном 365 днів виглядають наступним чином:

Серед трьох лідерів єдиним банком із західним капіталом є Агропросперіс Банк, який до того ж пропонує найвищу дохідність, отже вклад «Капітал» від цього банку є вигідним рішенням.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет