• Google+

Як вибрати спортивне харчування новачкові — proteininkiev.com.ua

25 сентября 2017 г. — Банки Украины

У цій статті будуть описані коротко базові спортивні добавки, які можуть стати в нагоді людині, що недавно розпочала займатися в тренажерному залі. Також стаття буде корисна людям, які цікавляться спортивним харчуванням в загальноосвітніх цілях.

Вже з самого початку тренувань новачки в залі часто чують, як класно діє спортивне харчування, і замислюються про його купівлю. Однак, продавці в магазині часто чують питання: «Що краще: протеїн або гейнер?» – перед тим, як купувати «спортпита», треба розібратися, для чого він взагалі вживається і коли його розумно приймати.

Так зване базове спортивне харчування потрібне, щоб замінити частину продуктів основного раціону харчування або доповнити його. Спортсменам, особливо силовикам, треба реально багато їсти, інакше прогресу просто не буде через брак поживних речовин для відновлення і м'язового росту. Це означає, що якщо раніше вам було досить їсти двічі на день і перекушувати на роботі, то тепер цього буде недостатньо. Найчастіше кількість необхідної їжі підвищується вдвічі, при цьому вона повинна бути правильно розподілена протягом дня: швидкі вуглеводи зранку, вдень – із середнім ГІ, ввечері – білки і т.д. Не всім легко дається готувати такі обсяги, а рис і курячі грудки іноді неможливо в себе «запхати» до норми. Тому тут допомагають протеїнові коктейлі і гейнери. Протеїн – це білок, який потрібен для росту м'язів. Гейнер – вуглеводно-білкова суміш. Такі коктейлі можна пити або замість одного прийому їжі або між прийомами, при цьому зменшити обсяг порцій звичайної їжі.

На початку занять розумно буде вживати саме гейнер, так як спочатку важливо набрати загальна вагу, щоб далі розвивати силові показники. На початку шляху в світі залізного спорту буде незайвим придбати вітаміни і антиоксиданти для кращого загального самопочуття, нормалізації обміну речовин і виведення токсинів з організму.

Якщо ви почали ходити в зал, щоб скинути вагу за рахунок жиру, то приблизно через місяць ОФП можна купити карнітин та почати цільові тренування на позбавлення від жирових відкладень. Він допомагає спалювати жир з перетворенням його в енергію під час тренувань, і після закінчення прийому результати не зникають.

Не рекомендується на перших порах купувати креатин. Взагалі це одна з найбільш робочих добавок спортивного харчування (допомагає підвищити кількість повторень в підході), але його особливість в тому, що він відкладається в м'язах. Тобто, щоб відчути його ефект, потрібно мати вже нарощену м'язову масу – позайматися в залі хоча б 3-4 місяці.

Джерело: Proteininkiev

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет