• Google+

85% суми першого траншу цільової позики Фонду виплачено вкладникам ПАТ «РЕАЛ БАНК» за перший тиждень виплат

14 апреля 2014 г. — Фонд гарантування вкладів фізичних осіб

За перший тиждень виплат вкладникам ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «РЕАЛ БАНК» – власникам 5776 рахунків, виплачено понад 156,6 млн грн через установи АТ «УкрСиббанк». Зазначена сума становить майже 85% суми першого траншу цільової позики Фонду.

Виплати коштів вкладникам ПАТ «РЕАЛ БАНК» за рахунок першого траншу цільової позики Фонду здійснюється за договорами банківського вкладу (депозиту), строк дії яких закінчився по 17 березня 2014 року включно, та за договорами банківського рахунку (поточні та карткові рахунки). Вкладники «РЕАЛ БАНК», які ще не звернулись до установ АТ «УкрСиббанк» та не отримали свої кошти за вищезазначеними договорами, можуть це зробити до 02 червня 2014 року, адже кошти для них будуть знаходитись у АТ «УкрСиббанк» до дня завершення дії тимчасової адміністрації.

Нагадуємо, що виплати вкладникам під час дії тимчасової адміністрації здійснюються в розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день прийняття рішення Національним банком України про віднесення банку до категорії неплатоспроможних та початку виведення Фондом банку з ринку, але не більше 200 тисяч гривень.

Про строки та порядок виплат вкладникам, строк дії договорів яких закінчується після 17 березня 2014 року буде оголошено додатково на офіційному сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб — www.fg.gov.ua та на сайті ПАТ «РЕАЛ БАНК» — www.realbank.com.ua.

Відповідно до Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» виплати коштів вкладникам строк дії договорів, яких закінчується після завершення тимчасової адміністрації (02 червня 2014 року) здійснюватимуться залежно від визначеного способу виведення неплатоспроможного ПАТ «РЕАЛ БАНК» з ринку. У разі залучення інвестора для даного банку зобов'язання перед вкладниками переходять до нього.

Якщо Національним банком України буде прийнято рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ «РЕАЛ БАНК» виплату відшкодування коштів вкладникам здійснюватиме Фонд не пізніше ніж через сім днів з дня прийняття НБУ такого рішення, незалежно від закінчення терміну дії договору за вкладом.

Довідкова інформація за телефоном у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб: 0 800-308-108 (дзвінки по Україні безкоштовні), та ПАТ «РЕАЛ БАНК»: 0 800-214-014.

Довідка.

Рішення про запровадження тимчасової адміністрації та призначення уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на тимчасову адміністрацію в ПАТ «РЕАЛ БАНК» було прийняте виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб 03 березня 2014 року.

Відповідно до Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» протягом тимчасової адміністрації вкладники неплатоспроможного ПАТ «РЕАЛ БАНК» можуть отримати свої кошти за договорами банківського вкладу (депозиту), строк дії яких закінчився, та за договорами банківського рахунку.

У зв'язку з неможливістю повернення ПАТ «РЕАЛ БАНК» коштів вкладникам під час дії тимчасової адміністрації за вищезазначеними договорами виконавчою дирекцією Фонду прийнято рішення про надання ПАТ «РЕАЛ БАНК» цільової позики на загальну суму близько 349,0 млн грн, що має бути виплачена за 14376 рахунками протягом терміну дії тимчасової адміністрації.

На повернення коштів вкладникам за договорами, строк дії яких закінчився по 17 березня 2014 року включно, та за договорами банківського рахунку, Фондом було надано перший транш цільової позики на суму 184,8 млн грн, що має бути виплачений за 11 320 рахунками.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет