• Google+

КРЕДОБАНК увійшов до числа 20-ти найнадійніших банків України за версією ІА “РБК-Україна»

21 марта 2012 г. — ПАО «Кредобанк»

20 березня інформаційне агентство "РБК-Україна" оприлюднило рейтинг найнадійніших банків України станом на 1 січня 2012 р., в якому ПАТ "КРЕДОБАНК" зайняв 17-те місце у серед 52-х проаналізованих банків. Найбільше балів банк отримав за динаміку покращення якості кредитного портфелю, високий рівень адекватності капіталу та ліквідності. Окремо була відзначена виважена політика КРЕДОБАНКу на депозитному ринку, що засвідчує про грамотне управління активами і пасивами та відсутність проблем з ліквідністю.

У рейтингу брали участь банки з перших трьох груп за класифікацією НБУ - найбільші (банки з активами понад 15 млрд. грн.), великі (5-15 млрд. грн.) і середні. При розрахунку не враховувалися показники банків, які не працюють з роздрібними клієнтами, а також санаційного банку "Родовід".

Під "надійністю" банку при складанні рейтингу розумілася його здатність протистояти несприятливим ситуаціям в економіці та на фінансовому ринку. Для цього враховувалися такі показники як відношення проблемних кредитів банку до власного капіталу, робота банку з такими кредитами, покриття операційними доходами витрат, достатність капіталу, ліквідність і рівень процентних ставок за депозитами. Крім того, була проведена експертна оцінка - експертам (банкам і інвесткомпаніям) було запропоновано вибрати найбільш надійних учасників рейтингу.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет