• Google+

КРЕДОБАНК увійшов у 5-ку найнадійніших банків України за оцінкою рейтингової агенції “Стандарт-Рейтинг”

6 апреля 2012 г. — ПАО «Кредобанк»

У спеціальному випуску газети "Урядовий кур’єр" від 29 березня 2012 року опублікований Рейтинг надійності українських банків, що втретє підготовлений українським рейтинговим агентством «Стандарт-Рейтинг».

ПАТ «КРЕДОБАНК» посів високе 5-те місце у рейтингу надійності серед 88 українських банків, які проявляли найбільшу ринкову активність у 2011 році та оцінювались рейтинговим агентством.

До рейтингу увійшли банки з активами більше 1 млрд. грн., що оцінювалися за 6-ма групами факторів, серед яких достатність капіталу, якість активів та управління, дохідність та ліквідність, а також фактори, які зменшують чутливість до ризиків. Окрім цього, агентство врахувало наявність у кожного банку підтримки з боку акціонерів та частку банку на ринку.


Згідно оцінки агентства КРЕДОБАНК отримав рейтингову оцінку «ua.1» - найвищий рівень надійності. Така оцінка означає, що банк з дуже високою ймовірністю виконає свої зобов’язання у строк. 
Експерти рейтингового агентства відзначили якість активів КРЕДОБАНКу, високий рівень достатності капіталу, а також зовнішню підтримку Банку, яку надає материнський банк – РКО Ваnk Рolski SA. У аналізі агентства підкреслюється, що найбільший польський банк PKO Bank Polski SA, який знаходиться під контролем уряду Польщі, вдало закінчив 2011 рік. Чистий прибуток Групи Капіталу РКО Вank Polski за 2011 рік склав 3,8 млрд. злотих і виріс на 18,4%. При цьому прибуток Групи РКО Вank Polski склав близько 25% загального прибутку всього польського банківського сектора. Таке поліпшення показників банку РКО Ваnk Рolski SA призвело до підвищення позицій українського дочірнього банку в рейтинговій таблиці.


За 2011 рік КРЕДОБАНК отримав прибуток у розмірі 55,7 млн. грн. у порівнянні з негативним фінансовим результатом 2010 року. Чисті активи КРЕДОБАНКу за підсумками 2011 року склали 3 759 млн. грн., а його кредитний портфель становив 1 954 млн. грн. В 2011 році КРЕДОБАНКом отримано 252,0 млн. грн. операційного доходу. У його загальній сумі 48% становить чистий процентний дохід, а 42% - чистий комісійний дохід, що засвідчує збалансовану структуру доходів банку.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет