• Google+

Підсумки діяльності у 3-му кварталі

15 октября 2009 г. — ПАО АКБ «Львов»

За дев'ять місяців 2009 року Банк ЛЬВІВ продемонстрував, що може забезпечити своїм клієнтам стабільність та впевненість у завтрашньому дні. Без жодного рефінансування НБУ банк зумів протягом усього кризового періоду своєчасно виконувати свої зобов'язання перед клієнтами та партнерами.

Протягом червня на 25% було збільшено статутний капітал Банку ЛЬВІВ, крім того влітку інвестором було збільшено субординований борг з 4 до 57 млн. грн.. Таке збільшення капіталу дало змогу Банку ЛЬВІВ значно перевищити нормативне значення показника адекватності капіталу, який станом на 1 жовтня 2009 року склав 19,23% (при встановленому НБУ нормативі не менше 10% ).

Банк ЛЬВІВ також дотримується усіх інших нормативів НБУ, зокрема нормативу миттєвої ліквідності (станом на 1 жовтня 2009 року - 73,5% при вимозі не менше 20%) та нормативу поточної ліквідності (станом на 1 жовтня 2009 року - 73% при вимозі не менше 40%).

Протягом третього кварталу 2009 року Банк ЛЬВІВ активно працював з фізичними особами, внаслідок чого відбувся як приріст кредитного портфелю (на 0,4%), так і з'явилася тенденція до збільшення депозитного портфелю (більше 3% протягом серпня-вересня). Відносно депозитів, то все більше клієнтів виявляє довіру до Банку, вкладаючи гроші на довші періоди. Якщо раніше найбільшою популярністю користувалися депозити на 1 місяць, то зараз клієнти здійснюють вклади на 3 і більше місяців. Двічі за квартал незалежне спеціалізоване рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" давало свою оцінку надійності банківських вкладів у Банку ЛЬВІВ, і двічі було надано оцінку, яка показує високу надійність банківських вкладів у Банку ЛЬВІВ.

Актуальною зараз є і тема кредитування. Більше того, було знижено відсоткові ставки на кредити за програмою Енергозбереження (у євро від 9,99% до 8%, у гривні від 30% до 25%). Програма Енергозбереження загалом є пріоритетною для Банку ЛЬВІВ - у порівнянні з липнем сума виданих кредитів за даною програмою у серпні зросла на 65%, у вересні на 116% в порівнянні з серпнем.

Варто відзначити і впровадження нового продукту - платіжних карток міжнародної системи VISA. Від серпня 2009 року Банк ЛЬВІВ активно працює з картками VISA трьох типів: VISA Electron, VISA Classic та VISA Gold. Уже близько тисячі львів'ян та мешканців інших міст користуються даними картками від Банку ЛЬВІВ.

Також активізувалися операції з банківськими металами та індивідуальними сейфами. За третій квартал було продано в 4,4 рази більше золота, аніж в другому кварталі 2009 року. Банківськими сейфами можна скористатися не лише в Головному Офісі Банку ЛЬВІВ, а й на 3 відділеннях Львова, а також в Рівному, Ужгороді, Тернополі та Києві.

З важливих подій для Банку варто відзначити і ріст чисельності персоналу. В той час, як інші установи проводять скорочення, Банк ЛЬВІВ за третій квартал збільшив кількість своїх працівників і надалі проводить набір в ряд підрозділів. Показники і події третього кварталу демонструють, що Банк не лише зберігає колишні позиції, а й впевнено розвивається.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет