• Google+

Про проведення аукціону з продажу срібної пам’ятної монети „За твором М.В.Гоголя „Вечори на хуторі біля Диканьки”

13 августа 2009 г. — Национальный Банк Украины

Національним банком України 10 серпня 2009 року поточного року введено в обіг срібну пам’ятну монету „За твором М.В.Гоголя „Вечори на хуторі біля Диканьки” номіналом 50 грн., присвячену творчості М.Гоголя, який створив поетичний образ українського народу, з надзвичайною художньою силою розкрив його самобутній характер з притаманним йому почуттям гумору, а ліричний образ України, створений ним у творі “Вечори на хуторі біля Диканьки”, назавжди ввійшов до європейської літератури. Сюжет однієї з найяскравіших повістей збірки – “Ніч перед Різдвом” є головною темою композиції монети.

Вдалий дизайн монети, розроблений художниками В.Тараном, О.Харуком, С.Харуком, авторами моделей аверсу В.Атаманчуком, реверсу – В.Дем’яненком, та якісне карбування монети Банкнотно-монетним двором НБУ з використанням новітніх технологій викликали значний позитивний резонанс у суспільстві.

Враховуючи численні звернення до Національного банку щодо придбання зазначеної монети та обмежені технологічні можливості БМД, Національний банк України прийняв рішення провести аукціон з продажу срібної пам’ятної монети „За твором М.В.Гоголя „Вечори на хуторі біля Диканьки” 20 серпня 2009 року відповідно до розпорядження Національного банку від 16.07.2009 № 413-р. Аукціони будуть проведені всіма територіальними управліннями Національного банку України.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет