• Google+

Сергій Мамедов: Нашій фінансовій системі необхідно підвищувати інвестиційну привабливість

11 декабря 2014 г. — Банки Украины

11 грудня в Києві відбулась Щорічна конференція Фінансового Клубу. У цьому році її темою була «Реформа фінансового сектору: реальність та перспективи». У роботі конференції взяли участь банкіри, представники інвестиційних та юридичних компаній, депутати Верховної Ради, представники громадської ініціативи «Реанімаційний пакет реформ».

«Що стосується банківського сектору, потрібно зробити прості механізми для надходження в нашу країну іноземного капіталу. Інвестори повинні почувати себе в безпеці. Для банків зараз основною проблемою є захист прав кредиторів. В умовах, коли права кредиторів постійно порушуються, неможливо кредитувати. У нас був випадок, коли ми розглядали кредитну заявку корпоративного клієнта. У цей же час, спілкуючись з юристами однієї з компаній, я дізнався, що даний клієнт вже проробляє з ними варіанти кредитної угоди, які дозволять не віддавати нашому банку кредит. У нас є клієнти, які судяться з нами 5 років. Давайте порахуємо відсоткову ставку за цей період. А потім ми дивуємось, чому відсоткова ставка така висока», - відзначив Голова Правління УКРГАЗБАНКУ Сергій Мамедов.

Сергій Мамедов також у черговий раз висловився за необхідність змін законодавства, які дозволять Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФЛ) відновити платоспроможність проблемних банків.

Метою сьогоднішньої конференції Фінансового Клубу є формування моделі майбутнього устрою фінансової системи України та пошук шляхів її реалізації. Учасники дискусії також обговорювали міжнародний досвід виходу з економічної та фінансової кризи; реформування українського фінансового сектору, а також законодавчі механізми реанімації фінансового сектору.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет