• Google+

УКРГАЗБАНК взяв участь у XII Щорічній Банківській Конференції

15 декабря 2014 г. — ПАО АБ «Укргазбанк»

аступник Голови Правління УКРГАЗБАНКУ Олена Дмітрієва взяла участь у XII Щорічній Банківській Конференції «Управління дохідністю та ризиками в банку». Олена Дмітрієва виступила в панельній дискусії: «Пошук балансу між дохідністю та ризиком у банку. Уроки минулої та нинішньої криз».

Заступник Голови Правління УКРГАЗБАНКУ підняла питання: яких помилок припустились банки у розвитку свого бізнесу, намагаючись збільшувати його обсяги та дохідність після кризи 2008 року; які уроки були вивчені; чого банкам вдалось уникнути під час нинішньої кризи.

«2014-й рік став найважчим для нашої банківської системи. Нинішня ситуація суттєво відрізняється від кризи 2008-го року. Анексія Криму та війна на сході України навряд чи передбачались у якості головних ризиків для фінансової системи України. Цей зовнішньополітичний виклик посилюється традиційною проблемою багатьох наших банків. В гонитві за темпами приросту кредитних портфелів, вони досі продовжують фондувати довгострокові активні операції за рахунок короткострокових пасивів. Проблеми з короткостроковими пасивами як раз і спричинені складною зовнішньополітичною ситуацією, коли депозити населення стали практично вкладами на вимогу. Після перегляду теленовин, корпоративні клієнти та фізичні особи можуть у будь-який момент прийняти емоційне рішення, прийти в банк і розірвати депозитний договір», - підкреслила Олена Дмітрієва.

Метою Конференції були: аналіз макроекономічних сценаріїв у світі та Україні, їх вплив на український банківський сектор; обмін досвідом у подоланні кризи та відновленні нормального функціонування банківської системи України за рахунок покращення її балансу дохідності та ризику; обговорення сценаріїв проведення до капіталізації банків та детоксикації їх проблемних активів, які виникли у результаті анексії Криму та окупації окремих районів на Сході України.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет