• Google+

UniCredit Bank та Фонд Східна Європа запустили спільний соціальний проект "Тепло серця"

13 марта 2015 г. — ПАО «Укрсоцбанк»

12 березня 2015 року UniCredit Bank та Фонд Східна Європа оголосили про старт нового спільного соціального проекту «Тепло серця». Мета ініціативи - налагодити систему відновлення психічного здоров’я та соціальної адаптації переселенців у Житомирській області.

За останніми даними загальна кількість переселенців на Житомирщині на початок лютого 2015 року становить 6622 особи, у тому числі 1805 дітей, 2115 пенсіонерів та інвалідів, 874 чоловіків, 1828 жінок. В середньому в області прибуває 25-30 осіб з числа вимушених переселенців щодня. Всі вони перебувають у постстресовому стані, який ускладнюється адаптацією до нового місця перебування та нових культурологічних особливостей місцевості, а тому потребують невідкладної індивідуальної та групової психологічної допомоги.

«Сьогодні питання роботи з наслідками подій на Сході країни та людьми, які стали заручниками цієї ситуації, є вкрай гострим та потребує всілякої підтримки як з боку держави так і з боку суспільства та громадських організацій. Завдяки проекту «Тепло серця» внутрішні біженці зможуть швидше адаптуватися до нових реалій свого життя, нового оточення та нових можливостей, - зазначає Ірина Кобильченко, директор департаменту корпоративної ідентичності та комунікацій UniCredit Bank. – Маю надію, що наш спільний проект стане ефективним інструментом у реабілітації постраждалих та приверне увагу громади до існуючої проблеми адаптації наших громадян із східних регіонів».

Для реалізації проекту обрано 5 місць компактного проживання переселенців: готель «Житомир», санаторій для батьків з дітьми «Тетерів», спортивно-оздоровчий табір «Олімпієць», санаторій «Дениші», готель «Спортивний». У рамках проекту професійні психологи, які пройдуть спеціальне навчання, будуть здійснювати індивідуальні та групові зустрічі з переселенцями з метою надання постійної психологічної допомоги. Планується, що близько 500 осіб різних вікових груп отримають психологічну допомогу та розпочнуть процес відновлення свого ментального здоров’я. Також буде проведено 5 семінарів-тренінгів «Толерантність і профілактика крос-культурних конфліктів та тренінг «Життя на новому місті - переваги та виклики». Учасники семінарів дізнаються про те, як розпізнавати та уникати мови ненависті, про проблеми національних громад, ситуацію з правами людини в регіоні. Окрім цього, учасників програми ознайомлять з сучасними методами працевлаштування та самозайнятості в Житомирській області.

«Ми розуміємо, що у людей, які вимушено покинули свої домівки, є багато надважливих першочергових потреб. Проте, як свідчить міжнародний досвід, ці люди самі ще не до кінця усвідомлюють, наскільки зараз для них важливо отримати кваліфіковану підтримку, яка допоможе сприйняти ситуацію та краще адаптуватися до нових умов. Щиро сподіваємося, що наш проект допоможе», - розповідає Віктор Лях, президент Фонду Східна Європа.

Нагадуємо, що раніше партнери реалізували низку спільних проектів, які були спрямовані на допомогу незахищеним групам населення у процесі соціальної інтеграції та на розвиток громад в Україні. У фокусі благодійних проектів були такі вразливі категорії локальних громадян, як літні люди та молодь, що проживають у невеликих містах Житомирської, Полтавської та Черкаської областей.

Поділитися…

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет