• Google+

Відкритий лист до Голови Національного банку України

4 марта 2014 г. — ПАО «КБ «Пивденкомбанк»

Вимушені звернутися до Вас та повідомити, що сьогодні стосовно ПАТ «КБ «ПІВДЕНКОМБАНК» проводиться акція з усіма ознаками рейдерського захоплення, що супроводжується обшуками з боку співробітників правоохоронних структур на підставі  необгрунтованих ухвал суду. Впродовж останніх трьох діб у ряді обласних відділень «ПІВДЕНКОМБАНКУ» співробітники правоохоронних органів провели обшуки. У ході слідчих дій, зокрема, у Харківському та Донецькому регіональних управліннях об'єднана група представників прокуратури, СБУ і міліції навіть зламала сертифіковані сейфи, які відповідають вимогам НБУ щодо безпеки. Відбувається вилучення готівкових грошових коштів, комп'ютерної техніки, касових документів, печаток і штампів. Такі дії проводяться під контролем і керівництвом силових структур певних обласних організацій.

Унаслідок безпідставних рішень суддів заблоковано кореспондентський рахунок ПАТ «КБ «ПІВДЕНКОМБАНК» та заарештовано готівкові кошти Банку. Статтею 59 Закону України «Про банки та банківську діяльність» забороняється накладати арешт на кореспондентські рахунки банків. Крім того, Листом НБУ від 25.10.2001 р. № 18-211/3950 «Про порядок накладання арешту на кореспондентські рахунки комерційних банків» роз'яснено, що частиною 4 ст. 59 Закону України «Про банки і банківську діяльність» забороняється накладати арешт на кореспондентські рахунки комерційних банків без зазначення певної суми, оскільки, враховуючи специфіку комерційних банків, кошти, які знаходяться на кореспондентських рахунках банку, належать не тільки банку, і припинення усіх операцій зачіпає інтереси як банку, так і його клієнтів.

У зв'язку з цим «ПІВДЕНКОМБАНК» офіційно заявляє: подібні дії правоохоронців негативно впливають на стабільне функціонування Банку і завдають значних збитків його діловій репутації. Крім того, Банку перешкоджають виконувати обов'язки із виплати заробітних плат, пенсій, стипендій, своєчасно розраховуватися в тому числі з бюджетними організаціями.

Запевняємо Вас, що «ПІВДЕНКОМБАНК» в змозі власними силами забезпечити нормальний режим функціонування на користь усіх наших клієнтів, партнерів, держави та закликаємо покласти край неправомірним діям і забезпечити можливість Банку своєчасно виконувати свої зобов'язання перед партнерами та клієнтами.

Звертаємо Вашу увагу, що «ПІВДЕНКОМБАНК» працює на українському ринку вже понад 23 роки. За цей час Банк зарекомендував себе як надійний і передбачуваний партнер, що бездоганно виконує всі взяті на себе обов'язки. Навіть у найскладніші періоди розвитку нашої країни «ПІВДЕНКОМБАНК» продовжував обслуговувати своїх клієнтів своєчасно та якісно. Наша висока репутація є найважливішою умовою успішної та ефективної діяльності Банку.

У цей нелегкий для всієї України час від Ваших зважених і рішучих дій залежить стабільність роботи не тільки ПАТ «КБ «ПІВДЕНКОМБАНК», але й усієї банківської системи країни. Ми нагально просимо не допустити зовнішнього втручання у стабільну роботу «ПІВДЕНКОМБАНКУ» і не перешкоджати зусиллям Банку у виконанні ним своїх зобов'язань перед клієнтами. Проведення слідчих дій у службових приміщеннях відділень Банку, вилучення готівкових грошових коштів на підставі необгрунтованих судових ухвал суперечать принципам верховенства права й законності, які є основоположними принципами побудови сильної, демократичної та правової України.

З повагою,
Спостережна рада і Правління ПАТ «КБ «ПІВДЕНКОМБАНК»

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет