• Google+

Адвокат з аліментів – чому актуальна допомога професіонала

6 декабря 2023 г. — Банки Украины

Шлюбний процес у сім'ї, де є діти - процес максимально складний і болісний. Щоб уникнути проблем, батькам потрібно постаратися і прийти до консенсусу, а на це готові не всі. Тому й потрібна допомога адвоката https://www.simeinyi-advokat.com.ua/, який допомагає розв'язувати складні питання, особливо ті, що стосуються виплати аліментів.

У сучасних умовах виплачувати їх може не лише батько, а й мати, тут все залежить від того, з ким залишаються діти. У будь-якому випадку, при шлюборозлучному процесі необхідно визначитися з розмірами виплат на дітей та іншими нюансами. Часто все залежить від того, наскільки грамотно було складено позовну заяву, тому на послугах професіонала https://www.simeinyi-advokat.com.ua/service/alimenty краще не економити.

Адвокат з аліментів

Що потрібно знати про виплату аліментів на дітей

Батько, з яким залишаються діти, отримуватиме виплати від другого з батьків відповідно до закону. Розмір цих виплат залежить від віку дитини та інших обставин:

Часто буває таке, що батьки ухиляються від своїх обов'язків щодо утримання дітей та обходяться мінімальними аліментами. У такій ситуації без судового сприяння точно не обійтись. Адвокат по шлюборозлучному процесу ще на консультації розглядає всі обставини та повідомляє клієнту, чи може він розраховувати на якісь додаткові суми. У більшості випадків домогтися справедливих виплат через суд справді можливо.

Що враховує суд і які аргументи наводить адвокат

Оскільки українське законодавство насамперед захищає права дитини, подавати до суду зазвичай варто. Наприклад, коли адвокат може довести, що матеріальне становище відповідача покращало, а він при цьому продовжує платити мінімалку, або коли платник має дороге майно, причому він не може довести, звідки взяв на нього кошти.

Вимагати можна як певну суму, так і відсоток доходів. у будь-якому разі, позиція позивача має бути підкріплена аргументами. саме тому потрібні послуги адвоката, який створює тверду доказову базу. яка підкріплюється довідками, документами та свідоцтвами. Досвідчений юрист гарантує успіх - природно, у разі, якщо претензії позивача мають під собою підставу.

За наявності двох і більше дітей батьки повинні сплачувати аліменти на всіх. Але ж є ситуації. коли він, своєю чергою, має право подавати до суду для того, щоб зменшити суму. Найчастіше підставою для її зменшення є поява у платника аліментів ще однієї дитини, яку вона також зобов'язана утримувати.

Також він може запросити зменшення суми, якщо у нього на утриманні з'являється близький родич, який потребує догляду. Звичайно, тільки в тому випадку, якщо опіка над непрацездатною людиною оформлена офіційно.

Будь-який випадок виплати аліментів потребує індивідуального підходу та врахування всіх супутніх обставин.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет