• Google+

Кирило Шевченко: «До нас ідуть клієнти, які розуміють, що державний банк - це надійний банк»

4 июня 2015 г. — ПАО АБ «Укргазбанк»

Голова Правління УКРГАЗБАНКУ Кирило Шевченко в інтерв'ю інтернет-виданню «Контракти» розповів про те, в якому напрямку буде розвиватися УКРГАЗБАНК в найближчі роки, як проходять переговори про входження в капітал Банку міжнародних фінансових організацій, а також про основні тенденції банківського ринку і настрої вкладників в цілому.

Про подальші плани розвитку УКРГАЗБАНКУ та очікувані результати його фінансової діяльності Кирило Євгенович зазначив: «Зараз ми знаходимося в процесі обговорення та прийняття стратегії Мінфіном. Думаю, що до кінця червня у нас вже буде готова стратегія. І вже на її основі ми будемо приймати бізнес-рішення. Але вже зараз в УКРГАЗБАНКУ є конкретні відмінності від двох інших держбанків - від Ощаду та Укрексімбанку. Від початку УКРГАЗБАНК не створювався державою. Так сталося, що в 2009 році УКРГАЗБАНК став державним. Тому нормальною метою для акціонера - держави в особі Мінфіну - було б цей банк продати, скажімо, через п'ять років, для того, щоб повернути в бюджет вкладені гроші.

З нашої точки зору, цей процес повинен проходити в кілька етапів. Спочатку в капітал банку входить міжнародна фінансова організація - рівня ЄБРР або IFC, а потім вже після етапу державно-приватного партнерства банк продається одному інвесторові. Природно, чим кращі будуть показники в об'єкту - рентабельність капіталу, активів тощо, тим кращу ціну отримає власник в особі держави. Сьогодні наше завдання - управляти банком таким чином, щоб всі показники вивести на привабливий для потенційного інвестора рівень».

Кирило Шевченко також поділився поточними результатами і подальшими планами розвитку мережі відділень УКРГАЗБАНКУ: «Ми почали реформування нашої філіальної мережі - вона складається з близько 200 відділень. Ми не ставимо собі за мету скоротити її в два або три рази або збільшити у стільки ж. Ми і без того збільшуємо регіональну мережу на ті відділення, які дісталися нам у спадок від банку «Київ».

Ми вже привели одне відділення до того стандарту, який вважаємо необхідним, - відділення так званого «домашнього формату». Там є система управління чергою, плюс всі зручності для людей з особливими потребами. Це був пілотний проект - за його підсумками розробимо стандарт для масової модернізації. У регіонах почнемо створювати центри з обслуговування комунальних підприємств - там же будемо надавати кредити на проекти з енергозбереження».

Про те, яким на сьогоднішній день є депозитний портфель УКРГАЗБАНКУ, Кирило Євгенович повідомив: «Якщо оцінювати за структурою пасивів, то у нас співвідношення роздрібних і корпоративних клієнтів - 50 на 50. За коштами корпорацій з початку року спостерігається істотне зростання, по роздрібним клієнтам - на початку року, як у всіх, був відтік в іноземній валюті та зростання вкладів у нацвалюті. У цьому тренді ми точно повторювали загальну ринкову тенденцію. Сьогодні тенденція дещо змінилася: за підсумками травня фіксуємо приріст не лише у гривні, а й у валюті. Ми знизили депозитні ставки, але приток коштів все одно триває. До нас ідуть клієнти, які розуміють, що державний банк - це надійний банк. Ми намагаємося відповідати їх очікуванням і не створювати черги».

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет